“AĞAÇ KATLİAMINI DURDURUN”

“AĞAÇ KATLİAMINI DURDURUN”

HİÇ TREN KAZASI YAŞANMADI

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

 

Sazlı Mahallesinde dün ağaçların kesilmek istenmesi üzerine mahalle sakinlerinin müdahale etmesiyle olay yerine Söke Jandarması gelmişti. Vatandaşın müdahalesi üzerine ağaç kesimi durdurulmuştu. Söke Kaymakamı Soner Zeybek’i watshap üzerinden bilgilendirmiş ve açıklama istemiştik. Söke Kaymakamlığı'ndan gelen açıklamada, ağaç katliamının Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından izinli yapıldığı bilgisi geldi.

 

Açıklamada bilgi eksikliği olduğu da dikkat çekti 

Kaç adet ve kaç ton ağaç kesimi yapılacağı bilinmiyor. Kesim ihalesinin tonu kaç liradan ve kime verildiği bilgisi de gizlendi.

Demiryolu boyunca vatandaşlar tarafından dikilen ve çoğu 100 yaşını geçen ağaçların raylarda giden trenler açısından nasıl bir tehlike arzettiği ise anlaşılamıyor. Tren geçmeyen rayların yanındaki ağaçların kesilmeye çalışılması ağaç katliamını gözler önüne seriyor.

 

HİÇ TREN KAZASI YAŞANMADI

Ağaçlar yüzünden hiç tren kazası yaşanmadığını belirten Sazlı Mahallesi sakinleri, “Ağaç katliamı şuanda Moralı tarafında devam ediyor. Biz burada müdahale edince çalışmayı başka bölgeye kaydırdılar. Bu demek değil ki, Sazlı mahallesinde kesim yapılmayacak. Sıra buraya da gelecek. Mahalle sakinleri olarak örgütlenmeliyiz. Aksi taktirde katliamın önüne geçemeyiz” dediler.

 

Söke Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada mahalle sakinlerinin suçlandığı ve göz dağı verildiği görüldü.

 

Basın açıklamasının tamamı; TCDD 3. Bölge Müdürlüğü mıntıkası Ortaklar-Söke, Ortaklar Denizli arası hattı caride bulunan, tren seyrüsefer (trafiğine) emniyetine, yolcularımızın can güvenliğine ve sabit tesislerimize zarar verecek olan, tren görüş açısını kapattığı ve kurumumuz uzman personellerince tespit edilen ağaçların kesilmeleri, budanması ve kabaklaması işi ile ilgili kurumlardan gerekli izinler alınmıştır. 

Devam eden çalışmalar esnasında mahalli yöneticilerin ve halkın konunun içeriğini bilmeden kolluk kuvvetlerini de yanlış bilgilendirerek çalışmalarımızı aksatmaktadırlar. Söz konusu ağaçlar, TCDD istimlak sahasında olup, tapulu kesim yapılmaktadır. 

Basın Bildirisi ekinde görüleceği üzere ilgili kurumlardan gerekli yazışmalar yapılarak müsadeler alınmış ve bu doğrultuda çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.