AKKENTLİ:"İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİNDE İLK ETAP ÇALIŞMASI BAŞLADI"

AKKENTLİ:"İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİNDE İLK ETAP ÇALIŞMASI BAŞLADI"

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın en büyük ilçelerinden biri olan Söke’ye hizmet üstüne hizmet yapıyor.

 Çerçioğlu’nun Söke'nin Bağarası,Güllübahçe, Sarıkemer Mahallelerine yapacağı 74 milyona mal olacak azot ve fosfor giderimi yapan ileri biyolojik arıtma tesisi yatırım için çalışmalar hız kazandı.


 ASKİ Mühendisleri ve ekiplerin Bağarası Mahallesi'ndeki incelemesi sonrası  4 adet zemin tespit çukuru açıldı. Akabinde yapılacak sondaj çalışması sonrası zeminden alınan veriler doğrultusunda üzerine yapılacak tesisin projesi çiziliyor.

Söke'nin önemli mahallelerinin  yıllardır çözülmeyen sorunlarını çözen Topuklu Efe, şimdi de Bağarası, Sarıkemer ve Güllübahçe Mahallelerine biyolojik arıtma tesisi kurmak için kolları sıvadı. Arıtma tesisi için ilk olarak Söke'nin en büyük mahallelerinden biri olan Bağarası'nda çalışmalar başladı. 


AKKENTLİ: "74 MİLYONLUK YATIRIMIN İLK ETABI BAŞLADI"
Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Topuklu Efe'nin göreve geldiği günden beri Söke'nin bugüne kadar görmediği kadar çok hizmeti gördüğünü ifade etti. Akkentli, " Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu bugüne kadar Söke verdiği tüm sözleri yerine getirdi. Yaklaşık 40 bin metre uzunluğunda kanalizasyon hattı yapıldı. Kanalizasyon biter bitmez arıtma tesisinin yer tespiti yapıldı. 10 bin nüfusa hizmet verebilecek ileri biyolojik arıtma tesisinin kamulaştırma çalışmalarında sona gelindi. Bugün Özlem Başkanımızın talimatları ile ASKİ'den mühendis arkadaşlar tesiste keşif ve etüt yaptı. Zemin etütü yaptılar ve 4 adet tespit çukuru açıldı. 4 adet sondaj çalışması ile de desteklenecek. Alınan veriler ışığında tesisin projesi çizilecek ve yapımına başlanacak. Toplamda üç mahallemizde 74 milyona mal olacak ileri biyolojik arıtma tesislerimizin ilki olan Bağarası Mahallemizin ileri biyolojik arıtma tesisinden çıkacak su, tarımsal sulamada kullanılabilecek. Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu kentsel atık su mevzuatına uygun değerlerde su çıkışı olacak. Söke'mize, Aydınımıza ve memleketimize hayırlı olsun." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.