ASKERİ BİRLİK ÜZERİNDE, UÇTU UÇTU DRONE UÇTU

ASKERİ BİRLİK ÜZERİNDE, UÇTU UÇTU DRONE UÇTU

Drone'a, asker ve polis tarafından yaylım ateşi açıldı ama...

 

screen-shot-2017-07-23-at-6.55.12-pm.png

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

FETÖ/PDY'nin, 15 TEMMUZ darbe girişiminin yıldönümüne günler kala, Söke Garnizon Komutanlığı'na drone ile taciz de bulunulduğu öğrenildi. 

Gece saatlerinde, askeri bölge üzerinde uçtuğu tespit edilen insansız hava aracına, askerler ve bölgede devriye gezen polisler tarafından ateş açıldığı ama drone isabet almadığı için düşünülemediği öğrenildi.

Çarşı iznine çıkan askerlerin anlatımına göre; drone'un çok yakın mesafede yaklaşık 5 katlı bir apartman yüksekliğinde uçtuğu belirtildi. 

DENETİMSİZLİK GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYOR 

İnsansız hava araçlarıyla ilgili en önemli sıkıntı denetimsizlik olarak biliniyor. Bir de uçuş yapılan alanlar konusunda şikayetler geliyor. 

Zaman zaman askeri bölgelerin çevrelerinde görülen drone’lar güvenlik açısından tehlike arzediyor.

Bir çok ülke bu konuda katı kuralcı ve yasal düzenlemeye gitmiş durumda. Ülke güvenliğini tehdit edebilen drone konusunda, kurallara uymayanlar hakkında hapis cezasına kadar ağır yaptırımlar uygulanıyor.

SÖKE DRONE KONUSUNDA NE YAPTI?

Türkiye bu konuda henüz istenilen düzeye gelemedi. Yaklaşık 1 ay önce yaşanan drone olayında da süreç nasıl işledi bilinmiyor. Olayın faili veya faillerine ulaşılıp, ulaşılamadığı konusunda net bir bilgi yok. Yetkililerden sağlıklı bilgi alınamazken; ne drone ne de drone'u kullanan kişi veya kişilere ulaşılamadığı sanılıyor. 

15 Temmuz'a sayılı günler kala Söke'de yaşanan drone olayında yetkililerin ne gibi önlemler aldığı merak konusu!

Bu olay sonrasında yine Askeri Birlik üzerinde, bu kez İnsansız Hava Aracı (İHA) görüldüğü iddiası Söke'de konuşulmuştu. 

Türk askerine drone ile el bombalı saldırı!

Basit bir meseleymiş gibi görülen ve Söke'de üzerine gidilmeyen bu olayın benzeri, 13/10/2016 tarihinde Hakkari'de yaşanmıştı. Hakkari'de Askeri Birliğe inmeye çalışan bir drone'un düşürülmesiyle, teröristlerin saldırısı son anda engellenmişti. Drone üzerine yerleştirilen el bombası düzeneği, hedefe indirilip patlatılarak terör saldırıları yapılabiliyor. 

Benzer bir saldırı da Türk Ordusu tarafından Suriye'de gerçekleştirilen Fırat Kalkanı harekatının 35. gününde yaşanmıştı. Vukuf bölgesinde bulunan askerimize IŞİD tarafından drone ile bomba atılarak saldırı düzenlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.