ASKİ'NİN ABONE OLUNMAYACAĞINI SÖYLEDİĞİ DOĞRU OLAMAZ

ASKİ'NİN ABONE OLUNMAYACAĞINI SÖYLEDİĞİ DOĞRU OLAMAZ

Didim mera alanında işgalci konumundaki Değişim Beton, Kösem Beton ve Ufuk Hazır Beton şirketlerinin işletmecileri kahvaltılı basın toplantısı düzenlediler.

Beton santrali sahipleri Ufuk Ergenekon, Akın Ergenekon, Fahri Kösem, Lütfi Göbekli, Davut Gökdemir bir çok konuda olduğu gibi "üretimde kaçak kuyu suyu kullanıyor musunuz? ASKİ'ye ödeme yapıyor musunuz? ASKİ'ye aboneliğiniz var mı?" şeklindeki soruyu geçiştirdikleri görüldü.

Davut Gökdemir soruya verdiği cevapta, 2018 yılında ASKİ’ye abone için gittiğini fakat tapu ve ruhsat olmadığı için abone olunmayacağının kendisine bildirildiğini söyledi. 
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ tarafından bu İl genelindeki bu gibi işletmelere doğal su rezervi koruma bedeli adı altında abonelik yapılıyor. Abonelik için de vergi levhası yeterli oluyor. 
Değişim Beton, Kösem Beton ve Ufuk Hazır Beton işletme sahipleri vergi levhası ve kiralama sözleşmesiyle başvurmaları halinde abonelik alabileceklerdi.
İddia edildiği gibi, ASKİ'den abonelik işlemine gerek olmadığının söylenmesi doğru olamaz ve nitekim abone olmadan kaçak kuyu suyu kullandıkları tespit edilen üç beton santraline ASKİ tarafından yüksek miktarda para cezası uygulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.