ATA  TOHUMLARINDAN  YETİŞEN  5O BiN FiDE SÖKELİ ATALARI İLE  BULUŞTU

ATA TOHUMLARINDAN YETİŞEN 5O BiN FiDE SÖKELİ ATALARI İLE BULUŞTU

Söke Çarşamba Pazarı'nda düzenlenen etkinlikle 50 bin kışlık sebze fidesi dağıtıldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’nun talimatları ile Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Yerel Tarım Ürünleri Projesi adı altında yerel tohumlardan çimlendirilen marul, brokoli, lahana ve karnabahar fideleri Sökelilerle buluşmaya devam ediyor. Söke Çarşamba Pazarı'nda düzenlenen etkinlikle 50 bin kışlık sebze fidesi dağıtıldı.

“Fide Üretici Belgesi” olan ender kamu kurumlarından biri olan Aydın Büyükşehir Belediyesi, 8 yıl önce hayata geçirdiği ve kendi seralarında yetiştirdiği Ata Tohumunu koruma ve çoğaltma çalışmaları ile çiftçileri yerli tohumlarla üretime teşvik ediyor. Bu fidelerden yetişen sebzelerden alınan tohumlarla tekrar üretim yapılabiliyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi; milyonlarca tohumu ve bu tohumlardan üretilen fideleri çiftçilere ve vatandaşlara dağıtarak ülke tarımına da büyük katkı sağlıyor.


SÖKE ÇARŞAMBA PAZARI’NDA 50 BİN KIŞLIK SEBZE FİDESİ DAĞILTILDI
Yaklaşık 8 yıldır Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi seralarında üretimleri yapılan ve Aydın’ın 17 ilçesinde dağıtımları gerçekleştirilen Ata tohumu adı verilen yerli fideler bugünde Söke Çarşamba Pazarı'nda dağıtıldı. Düzenlenen etkinlikle ata tohumu 50 fide vatandaşlara dağıtıldı. Marul, brokoli, lahana ve karnabahar fidelerinin dağıtımı Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahsin Kocaman, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdurrahman Arslan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli tarafından yapıldı.

"BU TOHUMLAR BİZDEN GENÇLERİMİZE MİRAS KALACAK"
Kendilerine hediye edilen fidelerin çok anlamlı olduğunu belirten vatandaşlar, bu fidelerden elde edilen sebzelerin hem ekonomileri hem de sağlıkları için büyük önem taşıdığını dilediler. Vatandaşlar; “Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerimizi sunarız. Ata tohumlarından oluşan fidelerimizi aldık. Bu tohumlar çok değerli ve evlatlarımıza bırakabileceğimiz en büyük miraslardan biri. Bunlar çok güzel projeler. Topuklu Efemizi her zaman takdir ediyoruz. Onu çok seviyoruz onu. Bizlere söz verdiği tüm projeleri bir bir yerine getiriyor. Allah onu başımızdan eksik etmesin” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.