Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nden darbe girişimine ortak bildiri

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nden darbe girişimine ortak bildiri

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nden darbe girişimine ortak bildiri

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine kınayan darbe girişimini kınayan ortak açıklama yaptı.
CHP, AK Parti, MHP grup başkanlarının yanı sıra bağımsız belediye meclis üyesinin de imzalarının bulunduğu ortak açıklamada “15 Temmuz 2016 Cuma gecesi, ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en büyük ihanetine uğramış, Anayasamıza, Demokrasiye, Milli iradeye ve vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerine karşı, anayasamız ve hukuk düzenimiz hiçe sayılarak, FETÖ-PDY terör örgütü tarafından alçakça, kanlı bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Milletimizin parasıyla alınan silahlarla Gazi Meclisimiz, Devlet kurumlarımız bombalanmış; masum vatandaşlarımıza kurşun sıkılmıştır.
Bütün siyasal partiler darbe girişimine karşı çıkmış; vatanperver polisimiz, terör eylemine karışan küçük bir gurup dışındaki tüm şanlı ordumuz kahramanca mücadele etmiş ve tüm vatandaşlarımız sokaklara çıkarak demokrasi konusunda tek vücut olmuşlar ve darbe girişimini engellemişlerdir. Milli iradeye karşı yapılan darbe girişimi halkın direnme hakkını kullanmasıyla gercekleştirilememiş; Demokrasimizin teminatı olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkesinin Türkiye için ne kadar yaşamsal olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel değerlerini, anayasal düzenini ve demokrasimizi tehdit etmeye kalkışan bu darbe girişiminin iç ve dış sorumlularını lanetliyoruz. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi ilelebet korumaya devam edeceğiz. Cumhuri.yetimizden, demokrasimizden ve hukukun üstünlüğünden asla vazgeçmeyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi "Egemenlik Kayıtsız ve Şartsız Milletindir” ilkesinden hareketle hep birlikte ve her zaman “Yaşasın tam demokrasi” diyeceğiz.
Yarınlarımızı karanlıktan kurtarmak için hiç bir siyasi ayırım gözetmeksizin birbiriyle kenetlenen; darbeye karşı tek yürek olan Aziz Milletimize bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye Meclis’i olarak bu vahim olay sırasında hiçbir tereddüt göstermeden canlarını veren demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.