AYDIN HALKI BU SKANDALI KONUŞUYOR

AYDIN HALKI BU SKANDALI KONUŞUYOR

Skandala ismi geçen Ümmet Akın'ın basın toplantısı aracılığıyla iddialara cevap verip, vermeyeceği merak konusu.

Gerçek Gazetesi

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın karıştığı ve kamuoyunudan gizlenmeye çalışılan skandal olay çok konuşulacağa benziyor.
05-01-2015 tarihini 06-01-2015 tarihine bağlayan gecede gerçekleşen ve HaberMC.Com’un ortaya çıkardığı skandal şöyle gelişti:

Ümme Akın, Germencik İlçesi’nde yapılacak deve güreşleri öncesi, A. A. isimli bir işadamını arayıp, güreşlerin organizasyonu için görüşmek istedi. İşadamı da davete icabet ederek, yanında iki arkadaşı ile, Germencik İlçesi’ne gitti.

Görüşmenin yapıldığı alkollü ortamda Ümmet Akın işadamına, ‘Deve güreşlerini sana veriyorum. 23 buçuk milyar lira bedel kestim’ dedi.

İşadamı ise, ‘İhale yapılmasının yasal şartları bellidirBöyle emrivaki olmaz. Ama aynı şehrin insanıyız, 10 milyar lira hibe ediyorum’ sözleri sonrası, masaya 10 bin lira attı.

Ümmet Akın ise yakın bürokratları ve arkadaşlarının bulunduğu ortamda, ‘Daha önce seni iki kişi kopartmıştı. O yüzden Germencik ve Ortaklar sahaları için 23 bin 500 lira sana diyet kestim’ şeklinde ve tehdide varan ifadelerinde ısrar edince işadamı, ‘Hayatım boyunca kimseye haraç ödemedim. Hafif gelirsin. Dışarı çıkıyorum. Hesap görmek isteyen kim varsa, teke tek görelim’ dedi ve dışarı çıktı. Fakat ilk etapta dışarı gelen olmadı.

İşadamı A. A’nın arkadaşlarından bir tanesi, Ümmet Akın’ın alkollü şekilde Belediye binasına giderek silahını alacağı uyarısında bulununca, işadamı ve arkadaşları araçlarına binerek, Aydın’a doğru yola çıktı.

Ümmet Akın’da kendi aracı ve üç arkadaşı ile takibe  başladı. Germencik de bulunan arkadaşlarına da, 40-45 kişilik grup halinde beklemeleri talimatını verdi. Hiddet ve alkolün etkisiyle işadamı A.A’nın peşinden giderken, Forum Kavşağı’nda tretuarlara çarptı. Bunun üzerine mobese kameralarına yansıyan görüntüler nedeniyle, polis ekipleri harekete geçti.

Olay bununla da sınırlı kalmadı. Ümmet Akın, telefon yoluyla görüştüğü işadamına, mensubu bulunduğu parti binasının önünde buluşma ve hesaplaşma resti çekti. Fakat bir şekilde haberi alan polis ekiplerinin orada durduğunu görünce, hesaplaşma gerçekleşmedi.

Bu sırada ise, sivil polis ekibi, Ümmet Akın’ın içinde bulunduğu aracı takipteydi. Ümmet Akın ve sivil polisleri görünce, işadamı A.A.’nın arladaşlarının kendilerini takip ettiğini zannederek, Germencik de topladıkları 40-45 kişilik gruba silahlı şekilde Aydın’a gelme talimatı verdiler.

Sivil polis ekibi ile yaşanan kovalamaca ise, DSİ Kavşağı’nda sona erdi. Ümmet Akın ve arkadaşlarının içinde bulunduğu araç, sivil polis ekibi tarafından durduruldu. Direnmeleri üzerine polis havaya ateş açarak, Ümmet Akın ve arkadaşlarını kelepçeli şekilde gözaltına aldı. Gece saat 04.00 sularına kadar da, Şehit Rüştü Yetkin Polis Merkezi’nde, nezarete konuldular. Polislerin de şikayetçi olduğu öne sürüldü.

Olay polis kayıtlarınasa, ‘Saat 01.59 sularında, alkollü şekilde tretuarlara çıkan şahıs’şeklinde geçti.

Daha sonra bazı siyasetçilerin de devreye girmesiyle, serbest bırakıldılar. Olayı haber alıp araştıran bazı basın mensuplarına ise, yaşananların Kuşadası İlçesi’nde gerçekleştiği ve büyük bir olay olmadığı yönünde bilgi verildi.

Aydın kamuoyundan gizlenen skandal nasıl olduysa basına sızdı ve  gündem yarattı. Olayın muhataplarının kamuoyunu bilgilendirmesi ve gerçeklerin ortaya çıkabilmesi adına cevap bekliyoruz. Seçimle göreve gelmiş ve Germencik Belediye Başkanı sıftatı taşıyan bir insanın temsil ettiği ilçe insanlarına karşı sorumluluğunun olduğunu düşünüyoruz. Bu sorumlulukla, özellikle Germencik halkına açıklama yapmayı kendisine borç olarak görmesini bekliyoruz. Skandala ismi geçen Ümmet Akın'ın basın toplantısı aracılığıyla iddialara cevap verip, vermeyeceği merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.