Bak sen şu Behçet’e! 97 lira vergi verip servet sahibi olmuş!

Bak sen şu Behçet’e! 97 lira vergi verip servet sahibi olmuş!

Kuşadası Belediyesi, CHP’li bazı siyasetçiler ve belediye bürokratları hakkında iftira içerikli açıklamalarıyla tanınan DEVA Partili Behçet Alp’in vergi levhası ifşa oldu.

Alp’in 2019 yılında sadece 651 lira 87 kuruş matrah beyan ettiği, 97 lira 78 kuruş da vergi ödediği ortaya çıktı. Alp’in vergi kaçırdığını söyleyen uzmanlar, servetinin kaynağını açıklamak zorunda dedi.

DEVA Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Behçet Alp, kaçak yapının ardından bu kez de vergi kaçakçılığı iddialarıyla gündeme geldi. Behçet Alp’in sahibi olduğu avukatlık ofisinin 2019 yılında 651,87 kuruş ciro yaptığının beyan edildiği, buna karşılık gelen 97 liranın da vergi olarak ödendiği ortaya çıktı. Yakın zamanda yaklaşık 1 milyon TL’ye Mercedes marka otomobil satın alan ve Kuşadası’nın bazı bölgelerinde milyonluk gayrimenkullere sahip olan Behçet Alp’in servetini nasıl edindiğini sorgulayan vatandaşlar, “Bir avukat ofisinde 5’e yakın çalışan var. Bütün sene 651 lira mı iş yapmış? Yazıklar olsun. Bunun adı vergi kaçırmaktan başka nedir?” sözleriyle tepki gösterdi.

Öte yandan, Behçet Alp’in son yıllardaki mal varlığı artışının incelenmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, “Bugün kimse bir anda milyonluk Mercedes otomobile binemiyor. Kimse de lüks villalar satın alamıyor. Basın toplantısını çok seven Behçet Alp çıksın bunları da açıklasın” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.