BELEDİYE BAŞKANLARINA "SÜRECE KARIŞMAYIN" MESAJI VERİLMİŞTİ

BELEDİYE BAŞKANLARINA "SÜRECE KARIŞMAYIN" MESAJI VERİLMİŞTİ

GENEL BAŞKAN TALİMAT VERDİ TOYRAN KULAĞININ ÜSTÜNE YATTI​

Gerçek Gazetesi

 

Cumhuriyet Halk Partisi; 2019 yılında yapılacak yerel seçimlere hazırlanıyor. Parti programı kapsamında delege seçimleri tüm yurtta başladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu seçimler öncesi talimatında; “Kongre süreçleri başladığında, o kongrelere müdahil olmayın ve delegelere karışmayın, sizler işinize bakın” şeklinde belediye başkanlarını uyarmıştı.

Ancak; Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve ekibinin, özellikle Yenidoğan Mahallesi delege seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun uyarısını dikkate almadığı ve kulağının üstüne yattığı görüldü.

 

BELEDİYE BAŞKANLARINA SESLENMİŞTİ

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez tarafından düzenlenen başkanlar toplantısında kongreye yönelik sözleriyle dikkatleri üzerine çeken CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına kongrelere müdahale etmemeleri konusunda uyarıda bulunarak başkanlar toplantısının basına kapalı bölümünde belediye başkanlarına seslenmişti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, belediye başkanı seçimlerinde ön seçim yapılmayacağını belirterek; “Belediye başkan adaylıklarının belirlenmesinde ön seçim yapılmayacak. Kongre süreçleri başladığında o kongrelere müdahil olmayın ve delegelere karışmayın, işinize bakın. Örgüt kendi içinde demokratik bir şekilde en doğru kararı verecektir” ifadelerini kullanmış ve parti üyelerine talimatı olduğunu belirtmişti.

 

BELEDİYE BAŞKANLARINA "SÜRECE KARIŞMAYIN" MESAJI VERMİŞTİ

 

Örgüte; "Atamaları ben yapacağım" mesajı veren Kılıçdaroğlu, aynı toplantıda yine kritik bir söylemin daha altına imza atmıştı. Buna göre; il ve ilçe örgütlerinde hangi kademede olursa olsun seçilen isimler, yerel seçimlerde aday olamayacak. Adaylık isteyen isimlerin talepleri de örgüt tarafından veto edilecek. 

 

SÖKE’DE BAŞKAN TOYRAN VE EKİBİ BASKIYA RAĞMEN HEZİMETE UĞRADI

 

Söke’de 30 Eylül 2017 tarihinde başlayan CHP delege seçimlerine; Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleriyle birlikte müdahil oldukları iddia edildi. 

16 Ağustos 2017 tarihinde yapılan Başkanlar Toplantısına Toyran'ın da katıldığı bilgiler arasında. Buna rağmen Toyran’ın, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun talimatını dikkate almadığı görüldü. 

Toyran'ın bu tutumuna anlam veremeyen partililer; yine oylarıyla Toyran ve ekibinin desteklediği beyaz listeyi Yenidoğan Mahallesi delege seçimlerinde sandığa gömdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.