Bozkurt: Çarşı iddianamesi cumhuriyet savcısına yakışmıyor

Bozkurt: Çarşı iddianamesi cumhuriyet savcısına yakışmıyor

Baro Başkanı Bozkurt: Çarşı iddianamesi cumhuriyet savcısına yakışmıyor

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Türkiye’de Çarşı Grubu’na açılan darbe davası gibi davaların bundan sonra da yaşanabileceğini söyledi. Aydın Beşiktaşlılar (BJK) Derneği’nin ziyaretinde konuşan Bozkurt, Çarşı Grubu’na açılan darbe davasının savcısının iddianamede yer alan bazı suçlamalarını kendisine yakıştıramadığını, Çarşı'nın da iyi bir duruş sergilediğini belirtti. Bozkurt, “İddianameyi çok ciddi bulmadım. Üzücü noktalar var içerisinde. Örneğin suç delillerinin arasında BJK taraftar kombine kartı yazısını yazmanın, bir cumhuriyet savcısına yakışmadığını düşünüyorum. Bunun hakla, hukukla, adaletle, yargılamayla ilgisi olmaz.” dedi.

Türkiye’de hassasiyet gösterilecek başka olaylar da yaşanacağı görüntüsü içinde olduğunu ifade eden Baro Başkanı Bozkurt, "Bizim siyasetle işimiz olmaz. Bizim hukukla işimiz var, Aydın Barosu olarak. Özel hassasiyet gösterilen olaylar daha da yaşanacak gibi görünüyor Türkiye’de. Biz saldırının, haksızlığın, hukuka aykırılığın kimden kaynaklandığını, hangi kurumdan kaynaklandığını, kimleri hedef aldığını önemsemeyiz. Taraf olduğumuz tek husus, adalet ve savunma. İddianameyi inceledik Evet, herkes yargılanabilir. Bizim burada hassas olduğumuz konu adil yargılanma hakkının, silahların eşitliği ilkesinin uygulanıp uygulanmadığının denetlenmesi. Bir de şu var, bu davada olduğu gibi Türkiye’nin her yerinde, başta en temel insan haklarından birisi olan toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkı. Bunlar sürekli cumhuriyet savcılarınca iddianamelerde suç olarak gösterilip davalar açılıyor. İkincisi, çok sayıda insanı bir torbada toplayıp aynı çıkardıkları yasadaki gibi terör örgütü suçlaması. Çete suçlamasıydı, şimdi terör örgütü suçlaması oldu. Burada ağır olan iki husus var. Türkiye’nin ilk kulübü olan BJK’nin taraftar grubunun, terör örgütü adıyla anılıp lekelenmesi var. Bu noktalardaki hassasiyetimizi göstermek istedik. Bu bir taraftarlık değil. Taraf olduğumuz tek konu adalettir." şeklinde konuştu.

 
 

Çarşı’ya açılan darbe davasına destek için İstanbul’a gelen Aydın Barosu’na teşekkür ziyaretinde bulunduklarını belirten Aydın BJK Derneği Başkanı İbrahim Pehlivan ise şunları söyledi: “16 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görülen Çarşı Taraftar Grubu davasına katılımda verdiği destekten dolayı Aydın Barosu'na teşekkür ediyoruz. Hep birlikte ülkemizin bütün insanları ülkemizin geleceği, milletimizin geleceği için çırpınıyoruz. Biz spor derneği ve kulübüyüz, siyasetle işimiz olmaz. Çarşı’ya iliştirilmeye çalışılan birtakım suçlamalar karşısında şunu gördük ki Çarşı’ya destek çıkıldı. Bunu kalbimizde hissettik. Öncelikle milletimizin her ferdi, hangi takımı tutarsa tutsun Çarşı’nın yanında olduğunu söyleyerek, Çarşı Grubu’nun vicdanlarda herhangi bir suçunun olmadığı bizce teyit edildi. En önemlisi, Çarşı davasında binlerce kişinin adliye dışında, bu davada yargılanan insanlara destek olduğunu gördük. İnsanlar, gruplar, kuruluşlar zaman zaman bu gibi zor durumlara düşebilirler. İşte o zor durumlarda, sıkıntılı anlarda yanında kimlerin olduğunu bilmek isterler ve ancak başlarına böyle bir şey geldiği zaman gerçek dostlarının, gerçek arkadaşlarının, gerçek sahip çıkanların kimler oluğunu anlarsınız. Türkiye’den dört baro, Çarşı’ya bu davada bize destek oldular. Biz de anladık ki bizim zor anımızda, bir haksızlık, bir adaletsizlik veya vicdanlara uygun olmayan bir olay karşısında yanımızda Aydın Barosu’nun olacağını anlamış olduk. Bu davanın açılıyor olması, yargılamanın yapılıyor olması nedeniyle hiç kimseyi de suçluyor değiliz ancak biz de kendi vicdanımızda yaptığımız muhasebeyi söylemek durumundayız. Bizim vicdanımız, bu arkadaşlarımızla ilgili rahat ve huzurludur ancak elimizden tutan Aydın Barosu'nun desteğini görmezden gelmemiz mümkün değildir.“ dedi.

Dernek Başkanı Pehlivan, Baro Başkanı Bozkurt’a teşekkür plaketi verdi. Ziyarete, dernek ve baro yönetimleri üyeleri de katıldı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.