BUĞDAYLARINI HASAT YAPAN ÇİFTÇİNİN TARLASI SUSUZ!!!, METİN YAVUZ UYUMA !!

BUĞDAYLARINI HASAT YAPAN ÇİFTÇİNİN TARLASI SUSUZ!!!, METİN YAVUZ UYUMA !!

Söke Ovası’nda buğday hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Buğday fiyatlarının 6,3-6,75 seviyelerinde olması çiftçiyi biraz olsun rahatlatıyor.

Tarlalarına buğday eken çiftçilerimiz buğday hasadını yaptıktan sonra yeni sezon ürünlerinin çekimini yapmak için tarlalarını sulamaları gerekiyor ancak DSİ yetkilileri 11 Haziran’dan önce Söke Ovası’na su veremeyeceğini belirtiyor.

Buğdaylarını hasat eden çiftçiler; Devlet Su İşleri yetkililerini arayarak, derhal tarlalarına su verilmesini talep ettikleri öğrenildi. Devlet Su İşleri yetkilileri, çiftçiden gelen yoğun istek üzerine Söke Ovası’na su verme işlemini 8 Haziran’a çekti ancak çiftçiler bu tarihten de memnun olmadı. Durumdan rahatsız olan çiftçiler bir an evvel Söke Ovası’na su verilmesini istiyorlar

Sökeli çiftçiler; "buğday hasatımızı yaptık ve tarlalarımıza pamuk ekmeyi düşünüyoruz ancak pamuklarımızın tava gelmesi için sulama yapmamız gerekiyor. Şuanda su verilmedi ve bu pamuk fiyatlarıyla dönümden 250 ile 300 kg. pamuk alsakta ikinci ürün olarak kâr edeceğiz ancak su verilmiyor. Engeç 6 Haziran Pazartesi günü suyun Söke başına verilmesi gerekiyor. Aksi taktirde pamuklarımız körpe kalacak ve ekemeyeceğiz. Hava değişiyor ve toprak dalını kaybediyor, gündönümü dediğimiz olay yaşanacak. Derhal hızlı bir şekilde Söke Ovası’na su verilmesi gerekmektedir. Devlet Su İşleri yetkilileri bu konuyla alakadar olsunlar. Çiftçi bu konuda mağdur ve suyumuzu derhal versinler” dedi.

Bir çok çiftçi duruma tepki göstererek, Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un konuya duyarsız kaldığını belirtiyorlar. Vekil Yavuz'un sulama sezondan haberi olmadığını ve hiçbir şekilde konuyla ilgilenmediğini belirten çiftçiler acilen su istediklerini belirttiler.
Gerçek Gazetesi olarak Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ediyoruz. Uyumayın ve çiftçinin suyunu derhal verin ki, üretici pamuğunu ekebilsin.

Durmuş Tuna

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.