CHP'Lİ BÜLBÜL ,SÖKELİ ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

CHP'Lİ BÜLBÜL ,SÖKELİ ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

​Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Söke Ziraat Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette tarım ve üreticilerin sorunları masaya yatırıldı.

Oda üyeleri girdi maliyetleri ve fiyatlardan yakınırken, Milletvekili Bülbül ise son günlerde gündemi meşgul eden zeytinlik alanların imara açılması konusuna değindi. Bülbül," Çıkmış bir milletvekili Metin Yavuz bir demeç vermiş "zeytin ile ilgili yönetmelik değişikliği Türkiye'nin lehinedir" diyor böyle birşey olabilir mi? Bir zeytinimiz kaldı onu da alacaklar elimizden. Çok merak ediyorum AKP Aydın Milletvekilleri sizlerin yanına geldiklerinde ne anlatıyorlar. Neler söylüyorlar bunca talandan sonra nasıl karşınıza çıkıyorlar."dedi.

Tüm gününü Söke ziyaretine ayıran CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün Ziraat Odası ziyaretinde CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP Söke İlçe Başkan Yardımcısı Nursel Tunç, CHP Söke Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır ve ilçe yöneticileri eşlik etti. 
Milletvekili Bülbül'ü Söke Ziraat Odası Başkanı aynı zamanda Pamukçular Muhtarı Mustafa Tanyeri ve yönetim kurulu, Söke Muhtarlar Dernek Başkanı Güneyyaka Mahalle Muhtarı Ali Çıtak, Yenikent Mahallesi Muhtarı Mehmet Dikici, Söke Ağaçlı Muhtarı Halil Yüksel, Söke Argavlı Muhtarı Kazım Kaya karşıladı.
Tarım ve üreticilerin sorunlarının konuşulduğu ziyarette CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül talepleri ve sıkıntıları tek tek not etti. 

SÖKE ZİRAAT ODASI BAŞKANI TANYERİ:"ACİLEN GİRDİ MALİYETLERİMİZ AŞAĞIYA ÇEKİLMELİ"
Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Milletvekili Bülbül'ü ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken; yaşadıkları sorunları da anlattı.Başkan Tanyeri, "Bu girdi maaliyetleri ve bu fiyatlarla hayvancılığın sürdürülebilmesi mümkün değil arkadaşlar. Benim de hayvanlarım var cepten yiyor şu an. Mazot fiyatları yüzünden ekim yapabilmemiz çok zor. Acilen bu girdi maaliyetlerimiz aşağıya çekilmesi gerekiyor."dedi. 

CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ BÜLBÜL:" ELİMİZDE BİR ZEYTİMİZ KALDI ONU DA ALACAKLAR"
Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Bülbül,  Aydın'da 37 bin hektar tarım alanının son 10 yılda tarım dışında kaldığını belirterek, maden işletmelerinin talanına açıldığını dile getirdi. Bülbül, " Aydın'da Karpuzlu başta olmak üzere özellikle hayvancılığın güçlü olduğu yerlerdeki mera alanları maden işletmelerinin talanına açıldı. Hayvancılık yok. Süt inekleri kesiliyor. Buğday yok, arpa yok, mısır yok, pamuk onu da ithal ediyoruz. Elimizde bir tek zeytin kaldı. Aydın Türkiye'de en fazla zeytin ağacı olan il. Şimdi yönetmelik değişikliğiyle zeytin alanlarını da talana açtılar. Aydın'ın bunlardan çektiği ne. Nedir bunlardan çektiğimiz jeotermal talanını durdurduk şimdi de maden talanı... Çıkmış bir milletvekili Metin Yavuz bir demeç vermiş "zeytin ile ilgili yönetmelik değişikliği Türkiye'nin lehinedir" diyor böyle bir şey olabilir mi? Bir zeytinimiz kaldı onu da alacaklar elimizden. Çok merak ediyorum AKP Aydın Milletvekilleri sizlerin yanına geldiklerinde ne anlatıyorlar. Neler söylüyorlar bunca talandan sonra nasıl karşınıza çıkıyorlar. Çok merak ediyorum."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.