CİMER MERA ALANI KONUSUNDA ATABAY'I ONAYLADI

CİMER MERA ALANI KONUSUNDA ATABAY'I ONAYLADI

Didim mera alanında faaliyet gösteren işgalci konumundaki işletmeler için geri sayım başladı.

Haber: Durmuş Tuna

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın mera alanında yaşanan çevre kirliliği ve doğa tahribatının sonlandırılması yönünde attığı adım sonrasında Mera Kanunu ihlalleriyle gündeme gelen beton santralleri için çanlar çalmaya başladı.

ATABAY'IN TUTUMU MEMNUNİYETLE KARŞILANMIŞTI
Çivi bile çakılmaması gerektiği halde peşpeşe beton santralleri kurulmasına müsaade edilen mera alanı için imar değişikliğine gidilmeyeceğini resmi yazıyla Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Mera Komisyonu'na bildiren Başkan Atabay'ın kararlı tutumu çevreci dernekler ve diğer sivil toplum kuruluşları tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.
Didim halkının tepkisini çeken beton santralleri ve sebep oldukları çevre kirliliği ile doğa tahribatı şehrin geleceğini tehdit ediyordu.

CİMER'İN CEVABI YÜREKLERE SU SERPTİ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e yapılan başvuruya istinaden verilen cevapta da mera alnında işgalci konumundaki işletmeler için sayılı günler olduğu görüldü.
Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü tarafından cevaplandırılan CİMER başvurusunda, 27 Mart 2022 tarihine kadar Didim Belediyesi tarafından imar planı değişikliği yapılmaması halinde tahsis amacı değişikliğinin iptal edileceği net bir şekilde belirtildi. 
Vatandaşların yüreğine su serpen bu durum, mera alanında yaşanan işgallerin ve Mera Kanunu ihlallerinin son bulacağı anlamı taşıyor.
Didim Belediye Başkanı Atabay'ın mera alanının beton santralleri alanı olmaması yönündeki tutumunun CİMER tarafından da benimsenmiş olaması güzel bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Başkan Atabay'ın görüşünün onaylamış olması doğa tahribatına son verileceği anlamı taşıyor.

BAŞKAN ATABAY TAHSİS TALEBİNİN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTEMİŞTİ
Mera alanında gözle görülür suistimaller nedeniyle tahsis amacı değişikliğine sıcak bakmayan Başkan Atabay, mera alanının beton santralleri alanına dönüşmesini istemediğini Aydın Valiliğine bildirmiş ve bu yönde imar planı hazırlamayacaklarını belirtmişti.
Başkan Atabay resmi yazıda, "söz konusu alanın Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesinde bulunmasının sonucu olarak bölgede oluşacak turizm tesisleri ile Özelleştirme İdaresince onanan İmar Planları bölgede oluşacak konut alanlarının getireceği nüfusun, hakim rüzgar yönü de göz önünde bulundurulduğunda talebe konu beton santrallerinin faaliyetlerinden olumsuz etkileneceği gerekçesiyle tahsis talebinin geri çekilmesi" ifadelerine yer vermişti.

5-001.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.