DİSK, SÖKE BELEDİYESİ'NDE  ÖRGÜTLENİYOR

DİSK, SÖKE BELEDİYESİ'NDE ÖRGÜTLENİYOR

Yine DİSK bünyesindeki Genel İş Sendikası da Söke Belediyesi’nde örgütlenme çalışmalarına hızla devam ediyor.

Gerçek Gazetesi / Reyhan KAYA
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bünyesindeki değişik iş kolu sendikaları, Söke Belediyesi çalışanlarını örgütleme çalışmalarına hız verdi.
Yaklaşık dört aydır DİSK Genel-İş Sendikası belediye bünyesinde taşeron şirkete bağlı işçilerin örgütlenme çalışmaları başlatarak, 286 taşeron işçisini sendika üyesi yaparken, geçtiğimiz hafta da yine DİSK bünyesindeki Güvenlik-Sen, Söke Belediyesi'nde özel şirket elemanı olarak güvenlik görevini yürütmekte olan Özel Güvenlik Görevlilerini sendikalarına üye yaptı. Geçtiğimiz hafta Söke'ye gelen DİSK; Güvenlik-Sen Genel Başkanı Serdar Aslan, gazetemize yaptığı açıklamasında, "DİSK Güvenlik-Sen olarak, Söke Belediyesi'ndeki Güvenlik Görevlisi arkadaşlarımızı sendikamız üyesi yaptık. Özel Gevenlik sektöründe örgütlenme çalışmalarımız hızla sürecek. Taşerona bağlı güvencesiz çalışan bu arkadaşlarımızın daha güvenli bir iş yaşamı için örgütlenmelerini sağlıyoruz. Söke'de Söke Belediyesi'nden başlayıp, diğer kurum ve kuruluşlardaki özel güvenlik görevlilerini de sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz. Şu anda DİSK, Güvenlık-Sen olarak Türkiye çapında 3000 üyeye ulaştık. Bütün özel güvenlik görevlileri sendikamıza üye olabilir. Güvenlik-Sen Genel Başkanı olarak, bu güvenlikçi arkadaşlarımızın kafalarına takılan bütün soruları 0551 705 84 76 numaralı telefonumdan cevaplamaya hazırım" dedi.
GENEL-İŞ SENDİKASI SÖKE BELEDİYESİNDE ÖRGÜTLENİYOR
Yine DİSK bünyesindeki Genel İş Sendikası da Söke Belediyesi’nde örgütlenme çalışmalarına hızla devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda taşeron işçilerin örgütlenmesi için faaliyetlerine başlayan DİSK Genel İş Sendikası, 286 taşeron işçiyi sendikalarına üye yaptı. Ayrıca taşeron işçilerin örgütlenmesiyle ilgili olarak Bakanlıktan çoğunluk tespiti belgesi geldi. Genel-İş, kadrolu işçiler üzerinde de örgütlenme çalışmalarını yoğunlaştırdı. Geçtiğimiz hafta işçilerle bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda DİSK Genel İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş, Sendika Örgütlenme Uzmanı Yasin Ayyıldız, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Gündüz, Haluk Kutlay, Hasan Çevik, İsmail Yerli, Yusuf Yaya, CHP İlçe Yöneticileri ve işçiler bulundu. Toplantıda DİSK Genel İş Sendikası’nın faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Şube Başkanı Uzay Kocabaş; Sendikalı olmanın anayasal ve özgürce seçilebilecek bir hak olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.