Günal, “Pamuk primi en az 1 TL. olmalıdır”

Günal, “Pamuk primi en az 1 TL. olmalıdır”

Günal: Başbakan Davutoğlu'nun "Tarım Bilgi Sistemleri" toplantısında, pamuk üretiminin teşvikiyle ilgili açıklamaları bizleri sevindirdi.

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY
Söke Ticaret Borsası Başkanı Salih Deniz Günal, Ankara ziyaretleri sırasında katıldığı toplantıları ve görüşmeleri değerlendirerek, “Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'da katıldığı "Tarım Bilgi Sistemleri" toplantısında, pamuk üretiminin teşvikiyle ilgili açıklamaları bizleri sevindirdi. Ancak, sürdürülebilir pamuk üretimi için pamukta destekleme primi kiloda en az 1 lira olmalıdır” dedi.
Borsa Başkanı Salih Deniz Günal açıklamasında özetle, “Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Ekonomi Bakanı sayın Nihat Zeybekçi’ye pamuk ve mısır üretiminde mısırın pamuğa göre daha az gelir getirdiğini, pamuk üretilmesine elverişli topraklarda mısır üretilmemesi gerektiğini, pamuğun sorunları ve mısır üretiminde yaşanan sıkıntıları içeren bir rapor sunmuştum. Bugün gerek Ekonomi Bakanı sayın Zeybekçi gerekse Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ağzından bu konuları duymak bizleri sevindirdi. Özellikle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamada pamuk üretimin teşviki için özel bir çalışma yapılacağını söylemesi bizleri son derece mutlu etti. Devletin üretime özellikle pamuğa ilgi göstermeye başlaması sevindirici. Umarız ki arkası gelir. Pamuk üreticilerimizin rahat bir nefes alabilmesi için pamuk primlerin Kg. başına en az 1 (Bir) TL. olması şart" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.