HACİVAT-KARAGÖZ'E VALİ TELİF HAKKI İSTEDİ

HACİVAT-KARAGÖZ'E VALİ TELİF HAKKI İSTEDİ

VALİ, 600 YILLIK HACİVAT-KARAGÖZ İÇİN BÜYÜKŞEHİR'E SORUŞTURMA AÇTI

Gerçek Gazetesi

1 Kasım'da erken seçim kararı alınması ile birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne müfettiş akını başladı. Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın ilk soruşturmasının konusunun Hacivat-Karagöz oldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılındaki Ramazan Ayı etkinliklerinde kullandığı Hacivat-Karagöz gösterisi tanıtım görseli, Büyükşehir Belediyesince 2015 yılı Ramazan Ayı etkinliklerinin tanıtımı için kullanıldı. Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın yapılan uygulama ile ilgili soruşturma başlatması şaşkınlıkla karşılanırken, Aydın’da günün konusu oldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılı Ramazan ayı etkinliklerindeki Hacivat-Karagöz oyununu sunan kişilerin, 2015 yılı Ramazan ayı etkinliklerinde de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin aynı tanıtım görsellerini kullandıkları gerekçesi ile yaptıkları şikayet, Aydın Valisi Erol Ayyıldız için soruşturma açma fırsatı doğurdu. Normal koşullarda bir telif davası konusu olabilecek meselenin Aydın Valisince ceza soruşturmasına konu edilmesi Aydın’da yaşayan vatandaşlarca şaşkınlıkla karşılandı. Aydınlılar Vali’nin tavrı ile ilgili olarak “600 yıllık Karagöz ile Hacivatın telif hakkımı olurmuş. Vali firmanın avukatı mı? Aydın Valiliği firmanın hukuk işlerini mi yürütüyor? Görülmüş şey değil” diyerek tepki gösterdiler.

Aydın Valiliği'nin 29/07/2015 tarih ve 8811 sayılı görevlendirme olurunda; "Ömer Faruk Yıldırım ve Mustafa Kılınç adlı şahıslar Hacivat ve Karagöz oyunu icra ettikleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Daire başkanlığı olarakta, adı geçenlerin oynamakta oldukları sanat eserini izinsiz olarak yazılı, görsel ve sosyal medyada kullanıldığı iddialarıyla ilgili olarak ilgide kayıtlı Valilik Oluru ile Ön İnceleme yapmak üzere görevlendirilmiş bulunmaktayım." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.