HALK ÇALIŞANI VE ÇALIŞMAYANI GÖRÜYOR

HALK ÇALIŞANI VE ÇALIŞMAYANI GÖRÜYOR

2024 yılında yapılacak yerel seçimler için geri sayım başladı. Tüm basın mensubu arkadaşlar gibi ben de yerel seçimlere odaklıyım. 6 ay kala hangi ilçede ne olacak soruyor soruşturuyorum. Vatandaşın gündemini yakalamaya, ona odaklanmaya çalışıyorum.

2024 yılında yapılacak yerel seçimler için geri sayım başladı. Tüm basın mensubu arkadaşlar gibi ben de yerel seçimlere odaklıyım. 6 ay kala hangi ilçede ne olacak soruyor soruşturuyorum. Vatandaşın gündemini yakalamaya, ona odaklanmaya çalışıyorum.
Görünen o ki; vatandaşın yerel seçimlerle ilgili gündeminin odağında bozulan ekonomi, artık tarif etmeye kelimeler yetmeyen hayat pahalılığı var. Vatandaş geçirmiyor, geçinemediği için de bu seçimde AKP’ye çok ağır bir yenilgiyle, bir uyarı vermeye hazırlanıyor.
Bununla birlikte; herhangi bir ilçede, herhangi bir mekânda "büyükşehirde nasıl düşünüyorsunuz?" sorusuna doğrudan “Çerçioğlu” cevabını duyuyorsunuz.
"Neden Çerçioğlu?" sorusuna ise ekseriyet; “çalışıyor kardeşim” diyor. Herkes çevresinden bir örnek gösteriyor. Kimisi yapılan yolları, kimisi çözülen altyapı sorununu, kimisi yeni yapılmış bir köprüyü, parkı örnek gösteriyor. Anlayacağınız kendisine dokunan hizmetleri örnek veriyor.
AKP’nin ise bu konuda vatandaş gözünde karnesi kırık dolu. Siyaseten AKP fanatiği arkadaşlar bile taş üzerine taş konulmadığının farkında aslında.
Bu tespitlerimle ilgili en ufak şüphe duyanlar, en güvendikleri anket firmalarına bir anket yaptırmalı ve görmeli ya da buyursunlar birlikte gezelim çarşı ve pazarı.
Rakipleri istiyor ki, Çerçioğlu çalışmasın...
Yazımda belirttiğim hizmetler öyle 1 günde olmuyor arkadaşlar; plânlı, programlı, verimli çalışmanın meyveleri bunlar. Elbet çalışacak, elbet halkıyla da kucaklaşacak. Başkan Çerçioğlu'nun adaylığı ilân edilmiş ne yapmasını bekliyorduk.
***
Aydın’da gündem bu şekilde ilerlerken, hasetinden nefret kusan Servet efendiyi unutmayalım.
Servet efendi; hakikaten sendeki şanssızlık, bahtsızlık kimsede yoktur. Kimin yanında pozisyon aldıysan 9 yıldır kuruttun. Partilerini bile terk ediyorlar. Neden? Koltuk derdine. Senin de benzer derdin var değil mi? Eşin ve kızların Efeler Belediyesi'nde. Kaderin de hep aynı be Servet efendi. Soruyorlar "neden büyükşehire adım atamıyor Servet efendi?" diye. "Personel alımı" diyorum. Unuttuysan gel birlikte sayın Hikmet Saatçı’ya soralım. O anlatsın tüm detaylarıyla ki, hafızan tazelensin.
Bak Servet efendi!
CHP 32 yıl sonra kazandı Aydın’ı ve daha geçen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde Aydın’da %56, %60’lara varan oylar çıktı.
Senin peşinden koştuğun adamlar neredeydi bu esnada? Göremedik hiçbirisini?
Özlem Çerçioğlu gece, gündüz sahadaydı. Bunu bir sen, ben değil; bütün Aydın görüyor, CHP Genel Merkezi ve Genel Başkanı da görüyor.
Bak Servet efendi!
İlk göz ağrın Özakcan’ın oğlu, gelini, damadı (özel kalemi) belediyeden çıkmıyordu. Şimdiki göz ağrın Fatih Atay’ın oğlu, kardeşi de ona keza. Millet sevmiyor bunu. Millet aile şirketi değil belediye görmek istiyor karşısında. Anketlerde de hemen sonuçları ortaya çıkıyor zaten. İnsanlar etik bulmuyor bu işleri. Öyle sebepsiz zenginleşme iddiaları falan milletin midesini bulandırıyor.
Bak Servet efendi!
Kendi ikamet ettiğim ilçe Söke’de Büyükşehir Belediyesi hizmet olmuş yağıyor; kat otoparkları, parklar, otogarlar, sıcak asfaltlar, yollar anlayacağın yüzlerce milyonluk yatırım.
Bak Servet efendi!
Aynı tiyatroyu 4,5 yıl evvel de oynamak istediniz ancak sonucunu da gördünüz.
30 küsur yıllık gazetecilik geçmişime bakarak söylüyorum; halk çalışan ile çalışmayanı buz gibi ayırıyor birbirinden.
Sözün özü Servet efendi!
İğrenç iğrenç iftira atmayı, hakaret etmeyi bırakın. Şapka çıkaramıyorsanız bile çalışana bir kere olsun saygı duymayı deneyin çünkü bir yeriniz eksilmez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.