“HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMAYACAK”

“HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMAYACAK”

Yıllardır yapılacağı konuşulan ama bir türlü hayata geçirilemeyen turizm yolunun yapımına başlanıyor. Yolun 2 ay sonra hasatını yapacakları pamuk tarlalarından geçecek olan çiftçiler ise isyanda.

Müteahhitten 2 ay müsaade isteyen çiftçiler olumlu yanıt alamadı. Turizm yoluna karşı olmayan çiftçiler sadece emek verdikleri ürünleri için zaman istiyor.

Söke'den başlayıp, Koçarlı'dan geçerek, Çine Yolu Kavşağı'na kadar devam edecek olan turizm yolunun yapım ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına başlıyor.Ancak bu durum  sıcağın altında ürünleri için emek veren çiftçileri kızdırdı. Bölgeye hayat vermesi beklenen turizm yoluna karşı olmadıklarını belirten çiftçiler, sadece ürünlerini hasat edene kadar kendilerine zaman tanınmasını istediklerini ifade etti. 

1d6bb95d-469a-4360-ac33-9b1b4d699b79.jpg
“HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”
Aydın Milletvekillerine yaşadıkları zor durumu aktardılarını belirten  tarla sahipleri Berrin ve İsmail Öztürk, emeklerinini ziyan edilmemesini istiyor.
Yaşadıkları durumu anlatan İsmail Öztürk; “ Bu yol zaten yapılacak 10 km geride terkedilmiş tarlalar varken neden bizim emek emek ektiğimiz tarlalardan başlanıyor. Yazık değil mi 2 ay sonra toplayacağız ürünleri. Madem gireceksiniz tarlaya bize neden ekebilirsiniz tarlaları diyorsunuz.  Müteahhite  gidiyorum ben parasını verdim girerim tarlaya diyor. Paraları 15 gün önce anca yatırdılar.  AKP Milletvekili Rıza Posacı ile görüştüm kendisi bana karayolları müdürünü ikna edemedim dedi. Tek istediğimiz tarladaki ürünleri alana kadar bekle meleri milli servet bu. Hiç mi acımayacaklar bu ekinlerin içine iş makinaları ile girdiklerinde hiç mi vicdanları sızlamayacak". dedi
Zorlu hava koşulları altında ürünlerine emek verdiğini dile getiren Berrin Öztürk de; “ Ben 50 derece sıcakta güneşin altında emek verdim Karayolları klimalı odalarında bu tarladan başlayacağım diyor. Hiç mi vicdanları yok yazık değil mi 2 çocuk okutuyorum üniversitede çalışarak alnımın teriyle. Emeğe saygıları yok mu.  Madem bu tarlanın çks sini vermeyeceklerdi. Ben hakkımı helal etmiyorum. Ben sevgimden saygımdan aradım Mustafa Savaş’ın sekreteri ile de görüştüm ama geri dönüş alamadım.”dedi.

e9566576-1f2d-44a2-939e-bdd2fd86148d.jpg
VERGİLİ:”BU TOPRAKLAR OLMAZSA SONUMUZ GELİR”
Kısa adı AYÇEP olan Aydın  Çevre ve Kültür Platformu Başkanı  Mehmet Vergili de duruma tepki gösterdi. Vergili, pandemi dönemini yaşadığımız şu zor günlerde tarıma ve çevreye daha duyarlı olunması gerektiğinin altını çizdi. Vergili, “Korona virüsten sonra 1 çevre 2 tarım... Bu topraklarda tarım olmazsa sonumuz gelir. Klimalı odalarda oturup bu kararları almak çok kolay. Yazıktır günahtır bu emeğe. Bu milli servet. Buradan tüm yetkililere çağrı yapıyorum çiftçilerimizin sesine kulak verilsin bu hatadan bir an önce dönülsün.”dedi.

59a18e66-435a-448b-bd66-844590103c7e.jpg
AKIN: “İŞİ ÇÖZECEK İKTİDAR NE YAZIK Kİ EL ATMIYOR”
Durumdan haberdar olduklarını ifade eden Koçarlı CHP İlçe Başkanı Akın, duruma siyaseti bir tarafa bırakarak bakmak gerektiğini belirterek, “ Bakın pamuklar kozalak vermiş 2 ay demez toplanır. Yazık değil mi bu arkadaşlar bu ürünlerini toplasa ne olur. Burada iktidardan bu işi çözebilecek arkadaşlar ne yazıkki el atmıyorlar ve buradaki çifti arkadaşlarımızı mağdur ediyorlar. Yazıktır günahtır artık siyaseti bir kenara bırakalım vicdanen biz çok rahatsızız. Türk çiftçisinin türk tarımının çığlığıdır bu arkadaşlar.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.