İSMAİL ÖZER İLE AVUKAT OĞLU ALİ ÖZER İÇİN ZORLU SÜREÇ BAŞLIYOR

İSMAİL ÖZER İLE AVUKAT OĞLU ALİ ÖZER İÇİN ZORLU SÜREÇ BAŞLIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, CHP Yöneticileri, Yargı Mensupları ve İş İnsanlarına yönelik "sökeposthaber" isimli sahte Facebook hesabından yapılan gerçek dışı paylaşımların Söke Tariş Başkanı İsmail Özer ile avukat oğlu Ali Özer'in tarafından yapıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, CHP Yöneticileri, Yargı Mensupları ve İş İnsanlarına yönelik "sökeposthaber" isimli sahte Facebook hesabından yapılan gerçek dışı paylaşımların Söke Tariş Başkanı İsmail Özer ile avukat oğlu Ali Özer'in yönlendirmesiyle yapıldığının anlaşılması skandal olarak değerlendiriliyor.

SAHTE FACEBOOK HESAPLARI ÇOĞALMIŞTI
Onlarca kişiyi itibarsızlaştırmaya yönelik paylaşımlar Söke halkı tarafından tepki görüyordu. Aynı kalemden ve aynı merkezden yönetildiği belli olan sahte sayfalar bir anda mantar gibi çoğalmıştı. Sahte paylaşımlarda özelikle CHP’li siyasetçiler ve Sökeli İş İnsanları hedef alınıyordu. Mide bulandıran paylaşımlarla kurulan kumpas organizasyonunun sosyal medya ayağı Söke Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonuyla deşifre oldu.

MAĞDUR EDİLEN İSİMLER RAHAT NEFES ALDI VE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAYA HAZIRLANIYORLAR
Onlarca kişiye ve aile bireylerine varana kadar iftira atan sahte sosyal medya hesaplarının Fadime Ö.'nün kullandığı sahte hesaplardan organize edildiği ortaya çıkmasıyla onlarca kişi rahat nefes aldı. Fadime Ö. iftira ve hakaret paylaşımlarını kendisinin yaptığını Söke Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde itiraf etti. Kumpas organizasyonu deşifre olunca mağdurlar soluğu avukatlarında almaya başladılar.

FADİME Ö.'NÜN TELEFONUNDAKİ YAZIŞMALAR MAHKEMEDE DELİL OLACAK
Fadime Ö. kumpas organizasyonundaki tüm paylaşımları İsmail Özer ile avukat oğlu Ali Özer'den aldığı talimatla yaptığını itiraf etti. Fadime Ö. İsmail Özer ile avukat oğlu Ali Özer tarafından paylaşması için Watsapp üzerinden kendisine gönderilen hakaret ve iftira içerikli yazı metinlerini de delil olarak emniyete sundu. Mağdur edilen onlarca kişi ve aile bireyleri; Söke Emniyetinin operasyonu sayesinde ele geçirilen telefonlardaki yazışmaları açacakları davalarda delil olarak kullanacaklar. İsmail Özer’in kullandığı 0 (532) 521 .. .. numaralı telefondan Fadime Ö.’nün kullandığı 0(532) 699 .. .. numaralı telefona sahte Facebook hesaplarında paylaşılmak üzere gönderilen watshap yazışmaları açılacak davalarda çok önemli delil olarak görülüyor.

YAZI METİNLERİNİ ÖZER'İN BİZZAT GÖNDERDİĞİ GÖRÜLDÜ
Bilindiği gibi; 08 Temmuz 2023 tarihinde Yüksek Yargı Mensubu devlet görevlisi ve Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli hakkında sahte haber sitesinden paylaşılmak üzere iftira içerikli yazının Özer tarafından atıldığı görüntülendi ve belgelendi.

DAVA AÇMAYA HAZIRLANANAN İSİMLER SÜRECİ TAKİP EDİYORLAR
Aydın'dan ve Söke'den CHP'li siyasetçiler, Söke'nin tanınmış iş insanları, çırçır fabrikası işletmecileti ve çiftçilere yönelik çirkin paylaşımlar nedeniyle İsmail Özer ile avukat oğlu Ali Özer'e çok sayıda dava açılacak. Mehmet Özbaş, Hüseyin Yavaş, Tuğça Canpolat Yılmaz, Ahmet Katipoğlu, Mehmet Döşemeci, Cengiz Akgün, Muzaffer Kovancı, Durmuş Tuna, Fatih Akkentli, Gizem Akkentli Polat, Erol Özhavutçu'nun yanısıra çok sayıda mağdur dava açmaya hazırlanıyor. Dava açmaya hazırlanan bu isimler, Söke Emniyet Müdürlüğü'nün soruşturma dosyasını Savcılık Makamına teslim etmesini bekliyorlar. Cumhuriyet Savcılığı tarafından kavurmaya gerek görülmesi halinde onlarca kişi dava dosyasında müşteki sıfatıyla yer alacaklar.

NASIL SONUÇLANACAĞI MERAK EDİLİYOR
Fadime Ö.'nün alınan ifadesinde, İsmail Özer'in kendisini Söke Tariş'e çağırdığı ve makamında görüştükleri belirtilerek, bir miktar para karşılığında "sökeposthaber" isimli sahte Facebook sayfası açtığını itiraf ettiği görüldü. Fadime Ö.'nün itirafı üzerine açılacak davalar nasıl sonuçlanacak merak ediliyor.

FADİME Ö. İSMAİL ÖZER İLE AVUKAT OĞLU ALİ ÖZER'DEN ŞİKAYETÇİ OLDU
Fadime Ö.'nün de İsmail Özer ile avukat oğlu Ali Özer'den şikayetçi olduğu öğrenildi . İtirafçı sıfatıyla ifade veren Fadime Ö.; "sahte Facebook hesabından paylaşımlar yapmam istendi. Zaman içerisinde paylaşımlar çığrından çıktı. Onlarca kişiye yönelik itibarsızlaştırmaya yönelik paylaşımlar yaptım. Daha sonra bu kumpas çarkından rahatsız oldum ve paylaşım yapmayacağım belirttim. Bunun üzerine İsmail üzerin bahçesine götürüldüm ve orada avukat oğlu Ali Özer paylaşımlara devam etmemi söyledi. Paylaşımlara devam etmemem halinde ceza alacağımı ve hapse gireceğimi söylediler. O güne kadar olan paylaşımları ben yapmıştım ve bu nedenle şantaj ve tehditle karşı karşıya kaldım. İsmail Özer ve avukat oğlu Ali Özer'den şikayetçiyim" dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.