MİLLETVEKİLİ BÜLBÜL, SÖKE 'DE ESNAF ODALARI İLE BİRARAYA GELDİ

MİLLETVEKİLİ BÜLBÜL, SÖKE 'DE ESNAF ODALARI İLE BİRARAYA GELDİ

Bir dizi inceleme ve ziyaret için Söke'ye gelen CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Söke Esnaf Oda Başkanlarını ziyaret etti.

Esnafların  sorunlarını dinleyen ve tek tek not alan Bülbül, " Elektrik doğalgaz mazot yıllardır bunların mecliste mücadelesini veriyoruz. Bir kısmını yoğun baskılarımızla yaptırabildik. Ama işin köklü çözümü iktidarın kökten değişmesi. Bu iktidar değişecek." dedi

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Söke’de oda başkanları ile bir araya geldi. Ziyarete CHP Söke ilçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP Söke İlçe Başkan Yardımcısı Nursel Tunç,  CHP Söke Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır, ilçe yöneticileri ile esnaf oda başkanları katıldı.

ODA BAŞKANLARI ZAMLI FATURALARDAN YAKINDI
Esnaf oda başkanları, CHP Aydın Milletvekili Bülbül'e özellikle son günlerde elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlardan yakındı.
İlk olarak söz alan Söke Sebze Meyveciler Odası Başkanı Mustafa Ümit Coşkun, mazota zam gelmesi ile her şeyin zamlandığını dile getirdi. Coşkun," Ülkenin durumu ortada bunu hepimiz görüyoruz. En büyük sıkıntı mazot. Bu gün artan mazot fiyatları biz pazarcı esnafını şoför esnafı kadar çok etkiliyor. Tedarik zincirinde çok büyük sıkıntı yaratıyor.  Artan faturalar biz esnaflar için çok büyük sıkıntı. Bu böyle gitmez. Ama duyduğumuz kadarıyla mazot fiyatları daha da artacak. 24 liraya aldığımız mazota şükredeceğiz. 30'u da görür 40'ı da görür." dedi.
Söke Terziler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Metin Özcan, üyelerinin yüksek faturalarla boğuştuğunu, müşteri olmadığında ışıkları bile açmadıklarını söyledi. Başkan Özcan," Pamuk ülkesinde pamuğun olmadığından dolayı sıkıntı çekiyoruz. Hammadde tedariğinde de sıkıntı var. Çin'den alınan bütün kıyafetlerde kullanılan likra bazı kesimlerin elinde 16 dolara kadar çıktı. Dolar 18 lira iken 200 lira olan mal dolar düştükten sonra 230 liraya çıktı. Ben üyeleri geziyorum inanın gözümle gördüm. Dükkan içinde elektrikler kapalı ne zaman müşteri gelirse o zaman elektriği açıyor. Akşamüstü müşteri gelmiyor diye ışık elektrik yanmasın diye erkenden dükkan kapatıyorlar. Sabah da geç açıyorlar ısınmadan elektrikten korktukları için. Şu an üyelerimiz mal satmasın karlı satış yapmasın daha karlı. Çünkü sattığını yerine koyamıyor." dedi.
Bakkal ve bayiler adına konuşan Söke Bakkallar ve Bayiler Odası Başkan Metin Mutafoğlu da elektrik faturalarından yakındı. Başkan Mutafoğlu, "Klimaları, dolapları kapattık. Sıkıntılarımız ortak. Ülkemizde en son biz esnaflar hatırlanıyor. Esnafımız umduğu desteği bulamıyor. Acilen can suyuna ihtiyacımız var. Esnaflarımızı geziyorum mekan kapalı sanıyorsun içerisi karanlık neden, çünkü ışıkları açmıyorlar faturadan dolayı. "dedi.
Son olarak söz alan Söke Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Başar ise Söke Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Başar: En büyük sıkıntımız elektrik. Elektrik canımızı çok yakıyor. Her ay 9bin 10 bin lira elektrik parası veriyoruz. Bizim sektörde elektrik kısılmıyor. Işıklarımız dolaplarımız hep çalışmak zorunda. "dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ BÜLBÜL: "EL BİRLİĞİYLE BU ZOR ZAMANLARI AŞACAĞIZ"
Esnafların sorunlarını can kulağı ile dinleyen ve tek tek not alan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, pandemi yüzünden zor günler geçiren esnafların şimdi de yüksek faturalar ile daha sıkıntılı günler yaşadıklarını iade etti. Bülbül; "Pandemi yüzünden çok zor günler geçiren siz esnaflarımıza destek vermedikleri gibi pandeminin son aşamalarına geldiğimiz günlerde bu sefer de elektrik mazot doğalgaz zamlarıyla iyice zor duruma düşürdü. Bir elektrik olayını  bir doğalgaz  olayını çözemeyen iktidar şimdi çıkmış her gün akaryakıt zamlarıyla vatandaşı mağdur ediyor. Memleketi özel dolarlı sözleşmelerle bir kaç yandaş şirkete peşkeş çektiriyorsunuz memleketi ama kendi esnafınıza eziyet çektiriyorsunuz. Bu memlekette çiftçi esnaf ayakta olmazsa nereye gider ? Gittiği yer belli... Türkiye kötü yönetiliyor. Ama bu değişecek. Artık bu iktidarın Türkiye'ye vereceği bir şey kalmadı iki şey veriyor. Millet bahçesi ve cezaevi veriyor. Benim fazla bir şey anlatmama gerek yok siz yaşıyorsunuz zaten. Eve gittiğinizde işsiz olan çocuklarınızla yaşıyorsunuz. Markete gittiğinizde pahalılıkla yaşıyorsunuz. Zamlarla yaşıyorsunuz. El birliğiyle bu zor zamanları aşacağız arkadaşlar. Sandıktan kaçıyorlar. Çünkü kendi yandaş anket firmalarında bile oyları yerlerde arkadaşlar." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.