ORGANİZE YOLSUZLUK!... ÜLKEMİZİ AVRUPA’YA REZİL EDİYORLAR

ORGANİZE YOLSUZLUK!... ÜLKEMİZİ AVRUPA’YA REZİL EDİYORLAR

Söke'de organik pamuk üretimi yapılmadığı halde, Uçak Tekstil isimli firma tarafından organize edilen belgelerle, kısa adı TARİŞ olan S.S. 131 Nolu Söke Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi’nin organik pamuk yolsuzluğuna dahil olduğu belgeler ortaya çıktı.

Söke Ovası'nda organik pamuk üretimi yapılmadığı halde, Uçak Tekstil isimli firma tarafından organize edilen belgelerle, kısa adı TARİŞ olan S.S. 131 Nolu Söke Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi’nin organik pamuk yolsuzluğuna dahil olduğu belgeler ortaya çıktı.

Gerçek Gazetesi/Durmuş Tuna
Söke'de faaliyet gösteren Uçak Tekstil'in irtibatlı olduğu Control Union Gözetim ve Belgelendirme Ltd. Şti. organik olmayan milyonlarca kilo pamuğu Avrupa'ya pazarlıyor ve elde edilen haksız kazanç paylaşılıyor.

Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer'in de dahil olduğu Organik Pamuk Sahteciliği sayesinde elde edilen para dudak uçuklatıyor. Çiftçi kuruluşu Söke Tariş Pamuk Kooperatifi'nin Avrupa Birliğini dolandırmak üzere oluşturulan organizasyonda adının geçmesi çiftçileri öfkelendirdi.

TARİŞ ORTAĞININ ÇKS'LERİ KULLANILIYOR
Organize Yolsuzluk işinde Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi ortağının Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'leri kullanılıyor. TARİŞ ortağı üreticiler kendilerine açıklama yapılmamasından dolayı tepkili. Usulsüz işte ÇKS'leri kullanıldığını öğrenen Kooperatif ortağı üreticiler gelişmeleri endişeyle takip ediyorlar. Kooperatif ortağının pamuk üretimi yaptığı binlerce dönüm arazi üzerinden gerçekleştirilen usulsüzlük nedeniyle yıllık 15 Milyon TL. ile 25 Milyon TL. arası para elde edildiği iddiası çiftçi kesimini huzursuz ediyor.

"ÜZÜMÜNÜ YE BAĞINI SORMA" YAKLAŞIMI TEPKİ ÇEKİYOR
Sertifikasyon şirketi Control Union ile Uçak Tekstil isimli fabrika sahibi Yaşar Uçak ve Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer'den oluşan organizasyonun dört sezondur milyonlarca lira haksız kazanç elde etmeleri bugüne kadar görmezden gelindi. Pamuk üreticisinin sırtından elde edilen haksız kazanç Söke Tariş Pamuk Kooperatifi ortağının da başını ağrıtabilir. Seslerini yükseltmeye başlayan Kooperatif ortakları; "ÇKS'lerimiz nerelerde ve ne şekilde kullanılıyor bilmiyoruz. Hesabımıza yatırılan üç beş bin lirayı sorduğumuzda da Kooperatif Başkanı İsmail Özer 'üzümünü ye bağını sorma diyor ' ve bu durumdan rahatsızız" şeklinde görüş belirtiyorlar.

SÖKE OVASI'NDA ORGANİK TARIM YAPILMADIĞI HALDE ORGANİK PAMUK BELGESİ VERİLMİŞ
Gerçek Gazetesi olarak, milyonlarca liranın döndüğü ama bir türlü Sökeli çiftçinin cebine dönmediği organizasyonun belgesini ele geçirdik. Uçak Tekstil üzerinden kaşelenen evraklar Control Union Gözetim ve Belgelendirme Ltd. Şti. üzerinden sertifika verilerek, Söke'de yetişem pamuk organik pamuğa dönüştürülmüş.

Kooperatif Başkanı İsmail Özer’e sosyal medya hesaplarımızdan defalarca sorduk ve cevap alamadık. Kooperatif ortağı ve Söke çiftçisi adına İsmail Özer'e yayın yoluyla bir kez daha soruyoruz.
1- Söke Tariş, Uçak Tekstil ve Control Union Sertifikasyon Şirketi vasıtasıyla organik tarım işine girmiş midir?
2- Söke Tariş, Söke'de organik pamuk üretimi yapılmadığı halde bu usulsüz işlemi İYİ TARIM UYGULAMASI adı altında mı yapmıştır?
3- Söke Tariş, bu işten elde ettiği parayı ne şekilde kullanmıştır?
4- Söke Tariş, elde ettiği meblağın ne kadarını çiftçilerle paylaşmıştır?

whatsapp-image-2023-03-01-at-13-26-56-1.jpegwhatsapp-image-2023-03-01-at-13-26-56.jpegwhatsapp-image-2023-03-01-at-13-26-57.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.