Otobüs şoförleri ‘Günah keçisi' ilan edilmekten dert yandı

Otobüs şoförleri ‘Günah keçisi' ilan edilmekten dert yandı

Otobüs şoförleri ‘Günah keçisi' ilan edilmekten dert yandı

Aydın’da dün akşam saatlerinde bir otomobil ile otobüsün karıştığı trafik kazasının ardından açıklama yapan otobüsün şoförü Ahmet Yalçınkaya, otobüs şoförlerinin her kazada günah keçisi ilan edildiğini belirterek “Sürekli trafikte potansiyel suçlu gözüyle bakılıyoruz. Oysa bizler her zaman can taşıdığımızın farkında olarak kuralları en iyi şekilde uymaya çalışıyoruz” dedi.
Dün akşam saatlerinde Aydın Efeler İlçesi Ovaeymir Kavşağı yakınında meydana gelen kazanın ardından çıkan haberler üzerine açıklama yapan kazaya karışan otobüsün şoförü Ahmet Yalçınkaya, “Otogardan yolcu aldım. İzmir’e doğru seyir halindeydik. Ben sol şeritte giderken otomobil de az önümde sağ şeritte normal bir hızla seyrediyorduk. Otomobil Ovaeymir Kavşağı’na gelirken birden kavşaktan dönmek için sağ şeritten sola kırıp kavşağa girmek istedi. Muhtemelen otobüsü görmedi. Bizim önümüze kırdı ve kaza esnasında panikleyip gaza basınca araç tarlaya uçtu. Kazada suçlu biz gösterilmişiz ama benim bir kusurum yok. Aslında otomobil sürücüsü arkadaşımız beni ve yolcularımı tehlikeye attı. Zaten polis ekipleri ön sıradaki koltuklarda oturan yolcuların da ifadesini aldı. Kazalardan elbette üzülüyoruz. Ama her kazada otobüs sürücülerinin adeta günah keçisi ilan edilmesi bizleri çok üzüyor” diye konuştu.
Bilindiği gibi; dün akşam saat 17:00 sıralarında Aydın Muğla karayolu Ovaeymir Kavşağı’nda Şehirlerarası Otobüs Terminalinden yolcu aktarması yapan Ahmet Yalçınkaya’nın kullandığı 32 DN 007 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü ile Yusuf Usta’nın kullandığı 09 ET 061 plakalı otomobilin karıştığı kaza meydana gelmişti. Kazada kontrolden çıkan Yusuf Usta’nın kullandığı özel araç şarampole uçmuştu. Devrilen araçta sıkışan sürücü Yusuf Usta, itfaiye ekiplerince araçtan çıkarılıp ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.