OY ÇOĞUNLUĞUYLA REDDEDİLDİ

OY ÇOĞUNLUĞUYLA REDDEDİLDİ

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı 2. Oturumunda Söke Belediyesi’nin meclis gündemine getirdiği 1/5000’lik ölçekli revizyon planı tekrar oy çokluğuyla reddedildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı 2. Oturumunda Söke Belediyesi’nin meclis gündemine getirdiği 1/5000 Ölçekli Revizyon Plânı tekrar oy çokluğuyla reddedildi.

2016 yılı Ağustos ayında Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedilmesine rağmen, Söke Belediye Başkan Yardımcısı  Mine Aşçı'nın yönlendirmesi ve Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın ısrarı ile Söke Belediyesi tarafından yeniden meclis gündemine getirilen 1/5000’lik plânların uygulanması konusunda konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “1/5000’lik çalışma kapsamında kaç bin konut ve işyeri yıkılacak haberiniz var mı? 1/5000’lik imar plânlarını biz yaparız. Büyükşehir yapar. Siz kanunu bilmiyorsunuz. Bence Büyükşehir Kanunu’nu bir kez daha okuyun. Bu plân kapsamında tescilli yapılar var. Geçen yıl 1500 dönümü imara açtık. Gidin burada yüksek apartman ve katları yapın. Sökeli vatandaşlarımız rahat olsun. Ben olduğum sürece evleri, barkları yıkılmayacak” diye konuştu.

“TARİHİ ESERLERİ NASIL YIKACAKSINIZ?

Mecliste salonunda oturduğu koltuğun arkasında bulunan ekrandan plân hakkında bilgilendirmelerde bulunan Çerçioğlu, "Albayrak Caddesi’nin genişletilmesi isteniyor. Bu caddenin genişlemesi için istimlâk edilerek binaların yıkılması gerekiyor. Ben niye vatandaşın işyerini, binasını yıkayım. Vatandaş benim bina ne olacak diyecek? Burada 18. Madde’nin uygulanması çok zor. Burada iki üç yıllık binalar ve tarihi eserler var. Siz tarihi eserleri nasıl yıkacaksınız?"

“SÖKELİLER RAHAT OLSUN”

Avrupa’da tarihi binaların yıkılmadan yeni yerlerin imara açıldığını söyleyen Çerçioğlu, “Yeni şehiri taşırsınız, tarihi doku kalır. Tarihi doku illâ ki tescilli yapı da demek değildir. Söke’de geçen Temmuz ayında imara 1500 dönümlük yeni yer açtık. Gidin burada yüksek yüksek apartman ve katları yapın. Böyle bir projeyi Söke’ye kazandıracağımız için Söke halkı bu meclis üyeleriyle gurur duyacak. Yeni bir Söke yarattık. Gitsin müteahhitler burada yapsınlar. Bu şuna benziyor. Adnan Menderes Bulvarı dar geliyor yıkalım. Hayır efendim, yıkmayalım. Yeni yerleri imara açalım. Kenti planlı bir şekilde büyütelim. Bizden mümkünatı olmayan bir şey isteniyor. Ben gidip de o kadar apartman ve daireyi kamulaştırmam. İnsanları neden yerinden, yurdundan aşından yapacaksın. Ben bu vebali kaldıramam” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.