Sahte piyango biletine zarflı önlem

Sahte piyango biletine zarflı önlem

Yılbaşında çekilecek Milli Piyango biletlerinde sahteciliğin ve korsan satışın önüne geçebilmek için biletleri özel zarf içinde satacak.

  Vatandaşın en çok yılbaşında çekilen Milli Piyango biletlerini aldığını söyleyen oda başkanı Paşa Çakmak, “Her yılbaşında sahte Milli Piyango biletleri ve korsan bilet satıcıları ortaya çıkıyor. Bu yıl vatandaşımız aldanmasını önlemek için üyelerimize özel bir şapka ve tanıtım kartı ayrıca biletlerin satışı için özel zarf hazırlattık. Üzerinde 1940’lı yıllardan bu yana Milli Piyango biletlerinin fotoğrafları, odamızın logosu, adresi ve telefonları olacak ve bizim üyelerimiz yılbaşı biletlerini bu zarfın içinde satacaklar. Vatandaş oda logolu şapkası, tanıtım kartı olan ve özel zarf içinde satılan biletleri güvenle alabilir” diye konuştu.

SERTİFİKALI PİYANGOCU DÖNEMİ
Milli Piyangocular Odası İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda ‘Kaliteli hizmet ve iletişim’ eğitimi vererek katılan üyelerine sertifika verdi. Türkiye’de Milli Piyangoculara yönelik ilk kez gerçekleşen eğitimle sertifikalı piyangocu dönemi başlamış oldu.

Üyelerinin vatandaşla iletişiminin daha iyi bir noktaya gelmesi için çalıştıklarını ifade eden Çakmak, “Yasa dışı bahis oynatılması, korsan bilet satışı ve kaliteli hizmet ve iletişim konularında bir eğitim düzenledik. Üyelerimizin finansman sorununu çözmek için iki bankayla anlaşarak uygun faizli ve iki ay ertelemeli kredi imkanı oluşturduk. Kredi kartıyla bilet satışını sağlamak için POS cihazı dağıttık. Üyelerimiz yılbaşında İzmirliye en iyi ve kaliteli hizmeti verecek” dedi.

Törene katılarak meslekte 30 yılını doldurmuş üyelere plaket veren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, “Özellikle seyyar Milli Piyango bayilerimiz yağmur, çamur, sıcak demeden sokak sokak dolaşarak hizmeti vatandaşın ayağına götürmektedir. Kaliteli hizmet ve iletişim eğitimini hayatlarına geçirdikleri takdirde çok büyük katkısını göreceğine inanıyorum. Bu eğitimin diğer esnafımıza da örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.