Sivas katliamı anılacak

Sivas katliamı anılacak

Söke Cemevi'nde anma programı gerçekleştirilecek.

Gerçek Gazetesi  / Arif AKÇAY
2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta yapılan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesinin yıldönümü dolayısıyla yarın akşam Söke Cemevi'nde bir anma programı gerçekleştirilecek.
Aralarında Aziz Nesin'in de bulunduğu pek çok sanatçı ve fikir insanı dönemin Sivas valisi Ahmet Karabilgin'in özel davetlisi olarak kente gelmiş, binlerce kişiden oluşan karşıt grubun saldırısına uğramışlar, Madımak Oteli önündeki araçları ateşe veren grup, önce oteli taşlamış daha sonra ise perdeler ve eşyalardan başlayarak oteli yakılmıştı.
Söke’de örgütlü Demokratik kitle örgütlerinin oluşturduğu Söke Emek, Sanat ve Kültür Platformu, dün yazılı bir açıklama yaparak yarın akşam Söke Cemevi’nde yapılacak anma etkinliğine tüm vatandaşlar davet edildi.
Yapılan açıklamada özetle; “Sivas katliamının ateşi 22 yıldır yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan ve “insanlık suçu” olarak tarihe geçen devlet destekli katliamın üzerinden tam 22 yıl geçti. 22 yıldır yüreğimizi yakan Sivas katliamını yapanları, onları kışkırtanları, devletiyle, hükümetiyle, yargısıyla ve çarpık demokrasi anlayışı ile 22 yıldır katilleri koruyup kollayanları lanetliyoruz. Sivas katliamı, Türkiye’de yaşayan çeşitli inanç ve mezheplerden halklarımızın umudu ve aydınlık geleceği olan aydın, yazar ve sanatçıların da içinde olduğu 35 insanın ırkçı-gerici güçler tarafından katledilmesiyle insanlık tarihe “kara bir leke” ve büyük bir utanç olarak geçmiştir. İnsanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Söke Emek Kültür ve Sanat Platformu olarak, 2 Temmuz Sivas katliamının 22. yılı vesilesiyle yaşamını yitiren canlarımızı bir kez daha saygıyla anmak, katliamı gerçekleştirenleri ve destekçilerini büyük bir öfke ile lanetlemek için 2 Temmuz Perşembe günü akşamı saat; 21.00’de Söke Cemevi’nde yapacağımız anma programına tüm halkımız davetlidir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.