SÖKE BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

SÖKE BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Söke Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı…

Meclis gündeminde 1 yıl süreyle görev yapmak üzere başta yeni dönem encümen üyeliklerine, Organize Sanayi Bölgesinde Mütevelli Heyetine ve çeşitli komisyonlarda görev almak üzere seçimler yapılacak ve diğer gündem maddelerindeki hususlar görüşülerek karara bağlandı.
Belediye Başkanı Levent Tuncel’in katılmadığı Nisan ayı olağan meclis toplantısına çalışma komisyonları ve encümen üyelikleri seçimleri gündemin büyük bölümünü oluşturdu.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes, Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Söke İlçe Başkanı Ömer Akalın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan ve İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez’in de takip ettiği toplantıya katılımın yüksek olması dikkat çekti.
CHP’li üye Fuat Evren Gül, MHP’li üyeler İbrahim Bakır ve Mustafa Bakırcı’nın mazeretli olarak katılmadıkları Söke Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında yapılan yoklama ve saygı duruşun ardından gündemde yer alan maddeler tek tek görüşüldü.
Söke Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Mehmet Arif Ceylan’ın yönettiği toplantıda, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 56. maddesine istinaden; Belediye Başkanlığının 2021 yılına ait çalışmalarını kapsayan Faaliyet Raporu görüşüldü. Yapılan oylamada 15 Evet oyu çıkarken muhalefet çekimser oy kullandı…
Söke Organize Sanayi Bölgesi’nin yazısına istinaden, 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgesi Kanunu gereğince, Söke Belediyesini temsilen Müteşebbis Heyetine, açık oyla yapılan seçimde Levent Tuncel, Mustafa İberya Arıkan, Süleyman Yörük, Metin Sakalar ve Haşim Çiftçi Seçildiler.
Toplantıda gizli oyla 1 yıl süreyle görev yapmak üzere yapılan encümen üyeliklerine Mehmet Arif Ceylan, Mehmet Mert ve Hatice Kurban seçildiler.
Açık oyla 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Gayrimenkul Satış Komisyonu üyeliğine ise Egemen Dalgıç seçildi.
Toplantıda ayrıca bir yıl görev yapacak olan diğer komisyonlukların seçimleri de yapılırken, kurucusu ve yüzde yüz (%100) hisseleri Söke Belediyesine ait olan LİMA A.Ş. Genel Kurulunda Belediyeyi temsil etmek üzere Belediye Başkan Levent Tuncel seçildi..
Belediye meclisinin kararı ile; Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen, OSB genişleme alanında kalan mülkiyeti belediyeye ait taşınmazların, harca esas emlak vergi değerleri üzerinden peşin veya taksitle ödemek üzere tespit edilerek bildirilmesi ve satışının yapılması komisyon raporlarının okunmasının ardından görüşülerek karara bağlandı.
Meclis toplantısında son olarak; Mayıs ayı meclis toplantısı, araya giren Ramazan Bayramı nedeniyle 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı.
“Meclisin Oturumun Bedelleri SMA Hastası Alpaslan Bebeğe”
Söke Belediyesi’nin Nisan Ayı oturumun başında söz alan Cumhur İttifaki Ak Partili Meclsi üyesi Hasan Turan, SMA hastası İkra Deniz için başlatılan kampanyada istenilen rakama ulaşılmasından duydukları memnuniyetini dile getirerek; ”İnşallah İkra bebeğimiz şifa bulur. Bir başka hemşerimizin minik evlatları Alpaslan Sarıboğa da aynı rahatsızlığı yaşamakta. Onun için de başlatılan kampanyaya bizde meclisi üyeleri olarak oturum bedellerini bağışlayalım.” önersinde bulundu. Hasan Turhan’ın bu önersi alkışlarla karşılık buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.