SÖKE BELEDİYE MECLİSİ’NDEN İMAR İTİRAZLARINA RET ÇIKTI

SÖKE BELEDİYE MECLİSİ’NDEN İMAR İTİRAZLARINA RET ÇIKTI

SÖKE BELEDİYE MECLİSİ’NDEN İMAR İTİRAZLARINA RET ÇIKTI

Gerçek Gazetesi/Arif Akçay
*Söke Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Cuma günü yapılan Şubat ayı olağan toplantısında toplantıya katılmayan Metin Sakalar, Afet Er, İbrahim Muslu, Fatih Bozkaya, Hatice Uzel Çakar, Kasım Üzüm, Ahmet Polat ve Süleyman Yörük’ün mazeretli sayılmaları kabul edildi.
Saygı duruşu ile başlayan toplantıya Söke Belediye İhtisas komisyonlarının 2018 yılına ait çalışma programlarının görüşülüp karara bağlandı. Kültür ve sanat komisyonu, Sağlık komisyonu, Meslek odaları komisyonu, Çevre komisyonu, Kadın Komisyonu, Dış ilişkiler komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Mimari Estetik Komisyonu, Tarihi Yapılar Komisyonu ve Tarım komisyonunun 2018 yılında yapacağı çalışmalar mecliste oy birliği ile kabul edildi. 
Söke Belediyesi tarafından Söke’deki amatör spor kulüplerine yapılacak yardımlarda açıklandı. Buna göre Sökespor’a 100 bin TL, Sökegücü ve Söke İdmanyurdu Spor kulüplerine onbir bin’er TL, Söke Gençlikspor, Bağarası Belediyespor’a 10’ar bin TL., Yenidoğan Spor Kulübü ve Söke Gençler Birliğine 6’şar bin TL., Remzi Zeytinoğlu Spor Kulübü, Altı Eylül Spor Kulübü ve Söke Belediyespor’a 4’er bin TL., Söke Basket Spor Kulübü ve Şimşek Spor Kulübüne 3’er bin TL., Ayyıldız Doğa Spor Kulübü, Söke Dağcılık Spor Kulübü, Söke İzcilik ve Dağcılık Spor kulübü ile Ece Spor Kick Boks Kulübüne 2’şer bin TL yardım yapılmasına karar verildi.
Söke İlçesi Kent Merkezi ve Çevresi 1. Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu Planı’na yapılan hak sahibi vatandaşların itirazları konusu da görüşüldü. Komisyon Başkanı İsmail Yerli, Komisyon olarak üç ayrı toplantı yaparak vatandaşlardan Çeltikçi Mahallesi’ndeki 1/1000’lik uygulama İmar Planı’na yapılan itirazları görüştüklerini belirtti.
Mimari ve Estetik Komisyonu Başkanı İsmail Yerli vatandaşların itirazları ile ilgili bilgiler vererek “Söke İlçesi Kent Merkezi ve Çevresi 1. Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu Planına 191 adet itiraz yapıldı. Bu 191 adet itiraz değerlendirildi. Bu itirazlardan 112 tanesi aynı tip, planın tamamına itiraz olduğu için komisyonumuz tarafından ret edildi. 62 adet itiraz dilekçesi de inşaat alanlarının küçüldüğü, parsellerinin yollarda gittiği gibi nedenlerden itiraz edildiği için komisyonumuz tarafından bu itirazlar da ret edildi.
17 adet dilekçede hak kayıpları olduğuna karar verdik. Bu bölgede 4 kat olan imar durumuna 5 kata çıkararak hak kayıplarını önlemeye çalıştık. Böylece 17 dilekçe sahiplerinin istekleri yerine geldi. Bu bölgede tek başına konut yapılamıyor. Burada mal sahipleri yüzde 55’i birleşerek inşaat yapmak durumunda. Plana itiraz edecekler için bundan sonrası mahkemeye başvurmaları gerekiyor ”dedi.
Yapılan oylamada MHP Belediye Meclis üyesi Tayfun Batmaz plana hayır oyu verirken, diğer meclis üyelerinin tamamı kabul yönünde oy kullandı ve plan meclisten oy çokluğu ile geçti. Yeni İmar Planı içinde evi, işyeri, arsası bulunan vatandaşlara da mahkemelerde haklarını arama yolu açıldı.
Toplantı sonrası görüşlerini aldığımız meclis üyesi Tayfun Batmaz, “Yapılacak plan içinde mülkleri bulunan vatandaşların büyük bölümünün itiraz ettiği getirilmek istenen yeni uygulamaya evet diyemem. Zaten bu konu mahkeme kararlarıyla çözülecek. Vatandaşa rağmen yapılacak uygulamaları doğru bulmuyorum” dedi.
Gündemin üçüncü maddesinda yer alan Yenicami Mahallesi 1511 ada 2 parselin kamu hizmet alanına (Kaymakamlık Hizmet Binası) dönüştürülmesi imar planı değişikliği önerisi İmar Komisyonu’na havale edilince toplantıya 15 dakika ara verildi. İmar Komisyonu’nun plan değişikliğini kabulü yönündeki kararı Belediye Meclis üyelerince de oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı, Stratejik Geliştirme Müdürlüğü kaldırılıp yerine Park ve Bahçe Müdürlüğü’nün kurulmasının oy birliği ile kabul edilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.