SÖKE OVASI'NDA BUĞDAY ÜRETİMİ ARTTI

SÖKE OVASI'NDA BUĞDAY ÜRETİMİ ARTTI

Covid-19 pandemisindeki tarımsal üretimi sürdürebilmek çok önemli

Gerçek Gazetesi

Söke Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel, ”2019 yılında Söke’de buğday ekim dekar alanı 15 bin civar seviyesindeydi ve ortalama dekardaki verim alanı 600/700 kilo arasında seyretmekteydi. 2020 yılı için ise; 32 bin dekar civarı arazi bu seneki buğday ekim alanını kapsamaktadır. Bu verilere baktığımızda daha fazla olduğunu gözlemlemekteyim ve bu durum da Söke’miz üreticilerini sevindirecektir. Tabii ki iklim şartlarının da olumlu seyretmesi verimde üreticinin yüzünü güldürecektir, diye tahmin ediyoruz. Söke ovası'nda yüksek verimliliğe sahip olmamız bizlerin şansı ve bu şansı iyi değerlendirmekteyiz" dedi.

Nejat sağel açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Buğdayda açıklanan 1.65 TL. taban fiyatına primde eklenirse, fiyatı 1.70 TL’ye çıkacaktır. Görülüyor ki Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO)’nin açıkladığı buğday fiyatı iç ve dış piyasa fiyatlarını dengelemiştir. Bu da üreticilerimizi daha çok memnun etmiştir. Açıklanan fiyatlar, dünya fiyatları ve üretim maliyeti dikkate alınarak açıklanmıştır. Üretici hangi ürünü eker ise eksin fiyattan memnun kaldığı müddetçe üretimde sürekliliği sağlamamız o kadar çok olur. Önümüzdeki yıllarda buğday üretiminde ülke olarak kendi ihtiyacımızı karşılayacağımıza inanıyorum" dedi.

Covid-19 pandemisindeki tarımsal üretimi sürdürebilmenin önemine de değinen Nejat Sağel; "Covid-19 pandemisindeki tarımsal üretimi sürdürebilmek gerçekten çok önemlidir. Bölgemizdeki üreticilerimiz üretimleri ile tarımsal ekonomi alanında çok büyük katkı sağlamaktadır. Ayrıca belirtmek isterim ki buğday üreticilerimiz Söke Ticaret Borsası bünyesinde yer alan buğday analiz laboratuvarımız ile güvenilir hizmet alarak ürününün kalitesini analiz edebilmektedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.