Söke'de Çocuk Hakları etkinlikleri

Söke'de Çocuk Hakları etkinlikleri

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Söke’de Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen etkinlikler gerçekleştirildi.

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Söke Belediyesi’nin katkılarıyla Söke Kent Konseyi Çocuk Meclisince düzenlenen etkinliklerde Sökeli çocuklar Çocuk Haklarına dikkat çekti.
“ÇOCUKLAR HAKLARI İÇİN YÜRÜDÜ”
Çocuklar ve kendilerine destek veren büyükleri Cumhuriyet (Hükümet) Meydanında buluştu. Burada Çocuk Meclisi Başkanı Sema Nur Cengiz Sökeli çocuklar adına basın açıklaması yaptı. Sema Nur Cengiz açıklamasında; çocukların nerede doğduklarına, ırklarına, dini inançlarına, cinsiyetlerine bakılmaksızın, yaşama, gelişme, katılım, sağlık hizmetlerinden yararlanma, sosyal ve hukuki korunma, bilgilenme, vatandaşlık gibi haklarının olduğunu söyledi. Gelecek yaşantılarında daha eğitimli, meraklı, ilgili, özgür, geleneklerine bağlı, kültürel ve sanatsal etkinliklere duyarlı, kendi haklarını savunan bireyler olmak için buradayız diyen Söke Çocuk Meclisi Başkanı Sema Nur Cengiz; Çocukların haklarının olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.
Yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçildi. Cumhuriyet Meydanından başlayan yürüyüş Cumhuriyet Caddesi, İstasyon Caddesi, Kubilay Caddesi ve Aydın Caddesi güzergahından yine Cumhuriyet Meydanında son buldu. Gerçekleştirilen yürüyüşte çocuklar ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle çocuk haklarına bir kez daha dikkat çektiler.
Söke’deki Çocuk Hakları Günü etkinlikleri daha sonra Novada Outlet’te çocuk şenliği ile devam etti. İnteraktif oyunlar, drama ve müzik gösterilerinin olduğu etkinlikte çocuklar keyifli bir gün geçirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.