Söke'de İlk Leylek Un Çuvalı İle Geldi

Söke'de İlk Leylek Un Çuvalı İle Geldi

Söke'de İlk Leylek Un Çuvalı İle Geldi

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin her yıl gerçekleştirdiği, ilk leyleği görüp haber veren kişiye 1 çuval un kampanyasında, un çuvalı Söke’nin Avşar Mahallesine gitti.
Leyleklere karşı farkındalık yaratmak ve duyarlılığa teşvik etmek için EKODOSD derneğinin her yıl gerçekleştirdiği, ilk leyleği görüp haber veren kişiye “1 Çuval Un” kampanyasında, un çuvalını, etrafı sulak alanlarla çevrili leylek dostu Söke’nin Avşar Mahallesi’nde ikamet eden Bedri Avcı kazandı.
Amacının un çuvalı değil, sevincini paylaşmak olduğunu ifade eden Söke’nin Avşar Mahallesinde ilk leyleği gören Bedri Avcı “ Gece saat 03.00 sularında bir sesle uyandım. Sesin evimin yanında bir leylek yuvasından geldiğini anladım. Eşime bizim çocuklar geldi galiba deyip, dışarı çıkıp baktım. Hakikaten leyleğin geldiğini gördüm. İçime bir sevinç geldi. Sabah hemen muhtara EKODOSD’a söylesin diye haber verdim. Amacımız un çuvalı değil tabi, bu sevincimizi paylaşmak. Leylekler bizim dostumuz, onları ailenin bireyleri gibi görüyoruz. Geldiklerinde seviniyor, gittiklerinde üzülüyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.