SONUNDA EZİYET BİTTİ

SONUNDA EZİYET BİTTİ

Gerçek Gazetesi olarak gündeme getirdiğimiz "geç saatlere kadar süren eğitim-öğretim sorunu" çözüme kavuşturuldu.

Gerçek Gazetesi olarak gündeme getirdiğimiz "geç saatlere kadar süren eğitim-öğretim sorunu" çözüme kavuşturuldu.

Haber: Durmuş Tuna
Aydın İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile okul yönetimleri geç saatlere kadar süren eğitim-öğretim sorununun çözüme kavuşturulması öğrenci, öğretmen ve velileri sevindirdi.

SORUN ÇÖZÜLDÜ
Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla ve yeni plânlamaya göre; Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Bölümü 10-11-12'nci sınıf öğrencileri Endüstri Meslek Lisesine, Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Bölümü 10-11-12'nci sınıf öğrencileri Turizm Lisesine aktarıldı.
Her iki okulun kalan öğrencileri sabah 08.30'da derse başlayıp, en geç 17.00'de dersten çıkmış olacaklar.

GÜNLERDİR EZİYET ÇEKİYORLARDI
Eğitim-öğretim sezonu başladığı günden itibaren Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Cafer Efe Kız Meslek Lisesi binaları yıkım aşamasında olduğu için her iki okulun eski binaları boşaltılmış ve SGK arkasında yeni yapılan binada eğitim-öğretim sezonuna başlanılmıştı. İkili öğretim kararı verilen Kız Meslek Lisesi eğitim-öğretime saat 07:30'da başlayıp, 14.20'de bitiriyordu. Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim-öğretime saat 14.25'te başlayıp, 21.00'de bitiriyordu. Eğitim ve öğretimin akşam saat 21.00'de bitmesi nedeniyle sorun yaşanıyordu. Taşımalı sistemden faydalanan öğrenciler zor durumda kalıyordu. Eğitim-öğretimin geç saatlere kadar sürmesi velilerden de yoğun tepki görmüştü.
Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı tepkiler üzerine yeni bir plânlama yapacaklarını belirterek, "eğitim ve öğretim sabah 08:00'de başlayıp, akşam 17:00'de bitecek şekilde olacak, bu hafta içinde sorun çözülecek" açıklaması yapmıştı.
Sorunun çözüme kavuşturulması nedeniyle öğrenci, öğretmen ve veliler rahat nefes aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.