“SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN TAVİZ YOK”

“SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN TAVİZ YOK”

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NDAN NET TAVIR

YILMAZ ÖLMEZ  - Gerçek Gazetesi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 2009 yılından başlayıp, büyükşehir statüsü ile birlikte taviz vermeden sürdürdüğü sosyal belediyecilik anlayışı ile yediden yetmişe tüm Aydınlıların takdirini topluyor. Göreve geldiğinden bu yana üst ve alt yapı dahil pek çok yatırım ve hizmeti Aydın’a kazandırdıklarını kaydeden Büyük Başkan Özlem Çerçioğlu, “Zaten bunlar her belediye başkanının rutin görevlerinden. Benim için önemli olan ihtiyacı olan vatandaşlarımın yanında olabilmek ve onlar için projeleri hayata geçirebilmek” dedi. 
Büyükşehir statüsü ile birlikte sosyal belediyecilik uygulamalarına hız kesmeden ve arttırarak devam ettiklerini vurgulayan Başkan Özlem Çerçioğlu, “Sosyal belediyecilikten kesinlikle geri adım atmayacağız. Bizim öncelikli görevimiz vatandaşımızın zor gününde yanında olabilmek, onlara destek verebilmek. Rutin belediyecilik hizmetleri zaten verilmesi gereken hizmetler. Aydın Büyükşehir Belediyesi vatandaşına dokunan, ihtiyaç ve sıkıntısını bilen, halk odaklı çalışan bir belediyedir” ifadelerini kullandı.
Büyük Başkan Özlem Çerçioğlu, sağlık hizmetlerinde merkezin yanı sıra ilçe ve mahalleye dönüşen belde ve köylerde de oluşturduğu ekiplerle ihtiyaç sahibi insanları bizzat belirleyip yardımlarda bulunuyor. Bununla birlikte hasta olan yaşlılar evlerinde tespit ettiriliyor ve bizzat sağlık görevlileri o adrese yönlendiriliyor. Özürlü arabası ihtiyaç sahiplerine anında ulaştırılıyor. Hasta nakil araçları sürekli hizmet veriyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk kez il dışında da İlçelerde iftar çadırları kurdu. Bununla birlikte Alevi vatandaşların Muharrem ayı da unutulmadı ve Alevi vatandaşların yoğunlukta yaşadığı mahallelerde iftar çadırları kuruldu.
Aydın Büyükşehir Belediyesi yıl içerisinde de AYBA aracılığı ile tespit edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlara sürekli sıcak yemek ulaştırıyor. Yapılan bu yardımlar gizli yapılıyor. İl genelinde yapılan sıcak yemek yardımları artık yavaş yavaş İlçelerde de yaygınlaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.