TEK LİSTE DEĞİL; İKİ LİSTE VAR !!

TEK LİSTE DEĞİL; İKİ LİSTE VAR !!

Söke Ticaret Odası seçimleri son hızla devam ediyor. Gruplardaki adaylar kendilerini üyelere anlatabilmek ve tanıtabilmek için projelerini hangi şartlarda gerçekleştireceklerini bilgilendirmek için canla başla çalışıyorlar.

Söke Ticaret Odası seçimleri son hızla devam ediyor. Gruplardaki adaylar kendilerini üyelere anlatabilmek ve tanıtabilmek için projelerini hangi şartlarda gerçekleştireceklerini bilgilendirmek için canla başla çalışıyorlar.

Ticaret Odası seçimlerde Beyaz ve Sarı olmak üzere iki grup.yarışacak.
Sarı Grubun Ticaret Odası Başkan Adayı Erkan Kaçar, Beyaz Grubun ise Metin Sakalar.
Önceki seçimlerde Ticaret Odasını Erkan Kaçar’ın başında bulunduğu Sarı Grup kazanmasına rağmen, Haluk Kutlay’ın başında bulunduğu Beyaz Grup ile Metin Sakalar’ın başında bulunduğu Mavi Grup meclis üyesi adayları ile koalisyon yaparak kazanan listeyi muhalefete düşürmüşlerdi.
Yaklaşık 4 yıllık görev süreçlerinde Söke Ticaret Odasına herhangi bir önemli katkıda bulunmamışlardı.
Metin Sakalar geçtiğimiz dönemde kendi listesinden çıkamamış ve Ticaret Odasının içerisinde aktif görevi meclis başkanı olarak Veysel Kara üstlenmişti.
Beyaz ve Mavi Listenin geçen dönemki koalisyon ortaklığı bu dönem tek listeye dönüşerek, Beyaz Liste adı altında seçimlere girme kararı verildi.

Metin Sakalar’ın başında bulunduğu Beyaz Grup 29 Ekim tarihinde yani anlamlı bir günde sahaya inerek çalışmalarını başlattığını duyurdu. Sakalar’ın Beyaz Grubu içerisinde bulunan bazı adaylar Cumhuriyet ve Atatürk’e yönelik hakaretvari sözleriyle yıllarca gündemde oldukları için vatandaşlar bugün yaşanan sahaya inme etkinliğini samimi bulmadılar.

Beyaz Grubun son günlerde Sarı Grubun adaylarıyla ilgili sıkıntılı söylemler kullandığı yönünde duyumlar gündeme geliyor. Ticaret Odası seçimleri önemli bir seçim olduğu için konuyu araştırmadan paylaşmak istemedim. Özellikle de 3. Grupta bulunan Beyaz Grubun adayları tarafından üyeler ziyaret edildiği ve Söke Ticaret Odası seçimlerine tek liste olarak girildigi ve seçimlerde birlik olunduğunu ifade ediliyormuş. Ziyaret edilen üye "beni ziyaret eden başka arkadaşlar oldu ve onlar da bir liste çalışması yapıyorlarmış" dediğinde ise; "tamam işte o arkadaşlar bizim arkadaşlarımız ve onlar da bize çalışıyorlar" şeklinde Sarı Grubun adaylarına destek verecek olan Oda Üyelerini gerçek dışı söylemlerle kandırmaya çalışıyorlar.
Bu olay şahitli ve ispatlı.

Bir diğer konu da Cumhur İttifakının üyesi olan bir partinin üst düzey yöneticisinin yanına giderek Beyaz Listeye oy isteyen aday şoka uğruyor çünkü Cumhur İttifakının Söke'deki üstdüzey yöneticisi oyunu Sarı Gruba vereceğini söylüyor. Bunun üzerine Beyaz Listedeki adaylar 'böyle şey olur mu? karşı listeyi Büyükşehir Belediyesi, CHP ve Söke Belediyesi destekliyor. Bununla da kalmıyor ve koordinatörün çok büyük desteği var. Nasıl olur da sen buraya oy verirsin!" şeklinde söylemlerle Cumhur İttifakının değerli mensubunu eleştiriyorlar.
İş yerine ziyaret edildi için nezaketi elden bırakmayan iş insanı "bunlar yanlış söylemler, bunlar itici söylemler, bu konuyla ilgili kulağıma bir şeyler geliyordu ama inanmıyordum ancak yaptığınız yanlış ve bu şekilde seçim kazanılmaz. Bu tür söylemlerden vazgeçin ve insanları bölmeyin" şeklinde kibar bir dil kullanarak yanına gelenleri gönderiyor.

Söke Ticaret Odası seçimlerine siyaset bulaşmaması noktasında daha ilk günden bugüne yazılarımla dile getirdim. Esnaf ziyaretlerinde bu yönde görüş belirttim.
Beyaz Grupta bulunan bazı kişiler özellikle AKP Aydın Düz Milletvekili Metin Yavuz’un bu işlere karıştığını dile getirdiler. Köy/Mahalle yerinde bulunan insanlara kadar tehdit ettirdiği ve Büyükşehir ismini kullanmak suretiyle Oda seçimine aktif olarak siyaset sokmuşlardır.
Bu saatten sonra Büyükşehir yetkililerinin ve Cumhuriyet Halk Partili etkin kişilerin seçime müdahale etmesine kimse bir şey söylememelidir. İş insanlarına değişik söylemlerle aba altından sopa göstererek kendilerine oy attırmak isteyen bir gurupla karşı karşıyayız.
Bu saatten sonra iş etki ve tepki meselesidir.
İş insanlarının bu şekilde güç duruma düşürülmesi son derece yanlıştır ve nitekim iş dünyası ekonomik koşulların zorluğuyla sıkıntı yaşarken bir de kendi koltukları için iş insanlarını siyasetçilerle karşı karşıya getirmekten vazgeçmeliler.
Bu şekilde yaklaşımlar antipatik görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.