TİCARET ODASI SEÇİMLERİ -2-

TİCARET ODASI SEÇİMLERİ -2-

Ticaret Odası Başkanı beyaz listenin lideri Haluk Kutlay, Meclis Başkanı ise; mavi grubun içinden Veysel Kara olmuştu. Yani; 4 yıldır Ticaret Odasını mavi ve beyaz grubun ortaklığı yönetmektedir.

Söke Ticaret Odası Seçimleri çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sahada kendilerini üyelere anlatmak isteyen adaylar ziyaretlerini yapıyor, projelerini anlatıyorlar.

Söke Ticaret Odası seçimlerini herkes gibi yakınen takip ediyorum.

2018 yılında yapılan seçimde muvaffak olamayan iki grup; beyaz ve mavi grup koalisyon yaparak oda başkanlığını ve meclis başkanlığını paylaşmışlardı.

Ticaret Odası Başkanı beyaz listenin lideri Haluk Kutlay, Meclis Başkanı ise; mavi grubun içinden Veysel Kara olmuştu. Yani; 4 yıldır Ticaret Odasını mavi ve beyaz grubun ortaklığı yönetmektedir.

Ticaret Odası ile ilgili kamuoyunda bir çok konu konuşulmakta ve 4 yıllık süre içerisinde başarılı bir yönetim sergilenmediği ifade edilmektedir. Böyle bir durumda Haluk Kutlay başarısızlığı görmüş olacak ki, tekrar aday olmadı ancak aynı koalisyonda başarısızlığın diğer ortağı Veysel Kara adaylığını açıkladı ve çalışmalara başladı.

Ticaret odasının üyeleri 4 yıllık süre içerisinde Veysel Kara’yı başarılı buluyorsa, tekrardan meclis üyesi olarak değerlendirecekler. Eğer ki, başarılı bulmuyorlarsa Veysel Kara bu sürecin dışında kalacaktır.

Bana göre; Haluk Kutlay’ın başkanlığını yapmış olduğu Ticaret Odası 4 yıllık süre içerisinde dişe dokunur çok önemli çalışmalar yapmadı. Haluk Kutlay'ın aday olmaması bunun göstergesidir ancak başarısızlığı siyasi bir şemsiyeyle örtmek istemek son derece yanlıştır.

AKP Aydın Düz Milletvekili Metin Yavuz’un direkt olarak Ticaret Odası seçimlerine müdahale etmesinin yanında, iş insanlarına da üstü kapalı Büyükşehir üzerinden tehditler göndermesi, bu iddiaların konuşulması son derece yanlış.

Herkesin Büyükşehir ve belediyelerle işleri olacaktır. Kimse Ticaret Odası seçimlerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine, İlçe Belediyelerine, Büyükşehir yetkililerine tavır almak durumunda değildir.

Metin Yavuz’un, aba altından sopa gösterdiği kişilerin de Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerle işleri olmaktadır. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ve yetkilileri de Metin Yavuz’un müdahale ettiği gibi Ticaret Odası seçimlerine müdahale ederlerse ortaya çok daha farklı sonuçta çıkacağına eminim!

Bırakalım da iş insanları istedikleri kişiye oy versinler, başarılı bulduklarını seçsinler, başarısız gördüklerini değiştirsinler.

Siyaset; evet, taraftır ama tehdit unsuru olmamalıdır!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.