TİCARET ODASI SEÇİMLERİ YAKLAŞIRKEN

TİCARET ODASI SEÇİMLERİ YAKLAŞIRKEN

Söke Ticaret Odası seçimleri, 5 Kasım 2022 tarihinde Söke Belediyesi Nikah ve Düğün Salonunda yapılacak. Adayları destekleyen ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar iki aday çıktı.

Söke Ticaret Odası seçimleri, 5 Kasım 2022 tarihinde Söke Belediyesi Nikah ve Düğün Salonunda yapılacak. Adayları destekleyen ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar iki aday çıktı. Sarı Grubun adayı Erkan Kaçar ile Mavi Grubun adayı Metin Sakalar Söke Ticaret Odası üyelerinin teveccühünü kazanmaya çalışacaklar.

Erkan Kaçar ve Metin Sakalar geçtiğimiz Ticaret Odası seçimlerinde kendi gruplarından çıkamamışlar ve Ticaret Odası Başkanı olamamışlardı. Ticaret Odasında 7 iş kolu grubu bulunuyor. 7 gruptan üçer aday yani; 21 kişi Ticaret Odası Meclisini oluşturuyor ve bu meclisin içerisinden bir Meclis Başkanı bir de Ticaret Odasını Başkanı seçiliyor. Aday olan kişilerin başkan olabilmeleri için öncelikle kendi gruplarından seçilmeleri gerekiyor. Başkan adaylarından Erkan Kaçar 6. grupta, Metin Sakalar ise 7. grupta öncelikle meclis üyesi seçilmeleri gerekiyor.

Ticaret Odası seçimleri her ne kadar siyasetten uzak tutulmaya çalışılsa da her zaman bölgede aktif siyaset yapan kişilerin müdahale ettiği seçimler olmuştur. Özellikle geçtiğimiz seçimlerde siyasetin oda seçimlerine karıştığı, müdahale ettiği bir süreç yaşanmıştı. Seçimlerin yaklaştığı bugünlerde bazı provokasyonlar, bazı dedikodular Söke’nin birlik ve beraberliğini tehdit eder durumda olduğu görülüyor. Her zaman sahada gördüğümüz provokatörler, kendilerini yöneten siyasilerden talimatlı olarak halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek söylem ve eylemlerde bulunmaya başladılar. Söke’nin sağduyulu siyasetçileri, kişileri, akilleri yaşanan sürece izin vermediler. Olası bir provokasyona izin vermediler, provakatörlere hadlerini bildirdiler.

Şu ana kadar siyasetçilerden taraf olma konusunda tavrını net olarak belli eden bir tek AKP Aydın Düz Milletvekili Metin Yavuz oldu. Geçtiğimiz seçimlerde kardeşi Tekin Yavuz ile Metin Sakalar birbirlerine rakip olmuşlardı. Metin Sakalar’ın seçimi kaybetmesi neticesinde Tekin Yavuz tarafından Kocagözoğlu İlköğretim Okulu önünde davul zurna çaldırılmış ve kutlama yapılmıştı. Tekin Yavuz ile Metin Sakalar barıştılar ve seçimlere ortak girmeleri sağlandı.

AKP Aydın Düz Milletvekili Metin Yavuz’un, MHP'li Belediye Meclis Üyesi Metin Sakalar’ı Ticaret Odası seçimlerinde desteklemesinden daha doğal bir şey olamaz. Bu konuda Metin Yavuz’a kimse tepki gösteremez, kimse sitem edemez çünkü Metin Sakalar ile aynı siyasi ittifakın bileşenleri ve daha doğal başka bir şey olamaz. Ancak,siyaseten oda seçimlerine müdahale ederken çok dikkatli, çok hassas davranılması gerekmektedir

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ın da Söke Ticaret Odası seçimlerinde Metin Sakalar’dan yana müdahale etmesinden doğal başka bir şey olamaz. Alıcık’ın Söke‘deki bazı MHP'li üyeleri arayarak sarı grubun listesinde yer almamaları gerektiğini söylemesi de bence son derece doğal. Ancak şu bilinmelidir ki, Söke‘de herkes kime, nasıl oy vereceğini elbet biliyordur. Bir İl Başkanlığı ile bir Milletvekilinin seçimlere net olarak karıştığı bir ortamda, karşıt siyasi görüşlerin de seçimlere müdahale etme hakkı doğmaktadır.

Bu sebeple, AKP'li Metin Yavuz’un seçimlere müdahale ettiği bir ortamda karşıt görüşlü siyasilerin de Ticaret Odası seçimlerine müdahale etmesi, telkinlerde bulunması, bazı adaylara destek vermesi son derece doğaldır. Ancak, bu müdahaleler sevgi ve saygı çerçevesinde olmalıdır.

Metin Yavuz'un önümüzdeki dönem milletvekili adayı gösterilmeyeceği ihtimali çok yüksek olduğu için kendince Söke‘de yeni bir siyaset oluşumu yapma istediğini görüyoruz. Bu da son derece doğaldır. Aynı şekilde karşıt görüşlü kişilerin de oluşturacağı siyasi oluşumlara herkes saygı göstermek durumundadır.

Söke Ticaret Odası seçimleri Söke’ye önemli bir dinamizm katıyor. Türkiye’nin bir çok sevilen sayılan iş adamı kendi iş kollarında başarılı olmuş, Türkiye’ye katma değer sağlamış iş insanları onurlu ve şerefli bir şekilde seçimin içerisinde yer alıyorlar.

Benim görüşüm, siyasetçiler tribüne çıkmalı ve iş insanlarının kendi arasındaki bu seçimi sadece izlemeli. Böylesi çok daha mantıklı olurdu ancak AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ın başlattığı müdahaleler önümüzdeki günlerde karşıt oluşumların, karşı siyasi görüşlerin müdahalelerini getirecektir.

Oda Üyelerinin seçiminden çok Siyasi Partilerin seçimine dönüşecek ortam şimdiden toplumu germeye başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.