TİCARET ODASI YÖNETİMİNDEN YALANLAMA GELDİ

TİCARET ODASI YÖNETİMİNDEN YALANLAMA GELDİ

Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nejat Sağel ve Meclis Başkanı Ali Özdericioğlu'nu Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu yalanladı.

Söke Ziraat Odası'ndan sonra Söke Ticaret Odası da Ahmet Nejat Sağel'i desteklemediğini açıkladı.

Zeytinyağı prim desteği sahteciliği operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ancak yurtdışı çıkış yasağı getirilen Zeytad Ltd. Şti. sahibi aynı zamanda Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nejat Sağel'e destek verilmediği açıklandı.

Meclis Başkanı Ali Özdericioğlu ile Ahmet Nejat Sağel'in düzenlediği basın toplantısında hile yapılarak, Ticaret Odası'nın yanlarında olduğu belirtilmiş ve Ahmet Nejat Sağel'e destek verildiği açıklanmıştı. 

Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu tarafından "KAMUOYUNA DUYURU" başlığıyla basın yayın kuruluşlarına gönderilen görselde, "son günlerde gündeme gelen Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı sayın Ahmet Nejat Sağel hakkında oluşan adli sürecin devam etmesi nedeniyle Söke Ticaret Odası Yönetimi olarak taraf olmadığımızı beyan ederiz. Saygılarımızla." denildi.

Bilindiği gibi, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kutlay Ticaret Odası Meclisi ve Yönetim Kurulu üyelerine bilgi vermeden Ahmet Nejat Sağel'in daveti üzerine Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıya katılmıştı.
Yönetim Kurulu Başkanı düzeyindeki katılım "Söke Ticaret Odası Ahmet Nejat Sağel'e destek veriyor" şeklinde kullanılması üzerine Ticaret Odası Meclisi ve Yönetim Kurulu üyeleri Haluk Kutlay'a tepki göstemişlerdi.
Ticaret Odası Meclis Başkanı Veysel Kara ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdinç Algür kendilerine danışılmadan ve bilgi verilmeden gerçekleşen katılımı Söke Ticaret Odası'nın katılımı ve desteği olarak kabul etmediklerini belirtmişlerdi.

Söke Ticaret Odası bu açıklamasıyla, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanan Nejat Sağel'in zeytinyağı prim desteği sahteciliği suçlamasıyla yargılandığı için destek vermediklerini ve Ticaret Odası isminin kullanılmaması gerektiğini Söke Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ali Özdericioğlu ile Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nejat Sağel'e resmi bir dille ve kamuoyu açıklamasıyla duyurmuş oldu. 

Nejat Sağel'in Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Büyük Menderes Lisanslı Depoculuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinden istifa etmemesi konusunda desteklenmediği ağır bir üslupla ilan edilmesi dikkatlerden kaçmadı.

whatsapp-image-2022-01-26-at-10.15.05.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.