TOPUKLU EFE, VALİLİĞİN İFTİRASINA SESSİZ KALAMADI

TOPUKLU EFE, VALİLİĞİN İFTİRASINA SESSİZ KALAMADI

Vali Ayyıldız'ın düşmanca ve partizanca tutumu sonunda pes ettirdi

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA (haber-yorum)

Aydın Büyükşehir Belediyesi yaşanan saçmalığa daha fazla dayanamadı. Devletin Aydın'daki en büyük kurumu Valilik hakkında suç duyurusunda bulunulmak zorunda kalındı. Aydın Valiliği'nden Aydın BŞB'ye yönelik yapılan çelişkili açıklamalar ve düşmanca tutumlar halkın tepkisini çekerken, Devlet kurumuna olan güveni de zedeliyor. Aydın halkının, Vali Ayyıldız'ın tutumu nedeniyle Valilik makamına olan tepkisi her geçen gün artarak sürüyor.

Aydın BŞB'den yapılan yazılı açıklamada; "Aydın Valiliği tarafından, Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı hakkında, Hacivat-Karagöz adlı sanat eserini izinsiz olarak yazılı, görsel ve sosyal medyada kullanıldığına yönelik ön inceleme başlatılmasına rağmen Aydın Valiliğinden yapılan yazılı açılamada ön inceleme konusunun  mevzuata aykırı ve usulsüz ihale ve bu işlerde sahte evrak kullanıldığı iddiası ile ilgili olduğu belirtilmiştir." denildi.

Aydın Valiliği'nden büyükşehir belediyesine gönderilen 29.07.2015 tarih ve 8881 sayılı yazı Aydın Valiliği'nin bu açıklamasının doğruluğunu ortadan kaldırmakta ve büyük çelişkiyi gözler önüne sermekte olduğu belirtilen açıklamada; "Aydın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne karşı gerçek dışı ve suç isnadı içeren ifadeler barındırdığından bahisle iftira suçu oluşması sebebi ile tarafımızdan Aydın Valiliği hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Vali Ayyıldız'ın aylardır süren yanlış tutumuna sonunda tepki göstermek zorunda kalması ve suç duyurusunda bulunulması yönünde talimat vermesi, "Bunun olacağı belliydi" yorumlarına neden oldu. Her türlü saldırıya karşı kurumları karşı karşıya getirmeme uğraşısında olan Başkan Çerçioğlu sonunda Vali Ayyıldız'ı affetmedi ve suç duyurusunda bulundu. 

Aydın'ın mülklerinin Ankara'ya gönderilmesi ve sonrasında da Başkan Çerçioğlu'nun mülklerin Aydın'a geri getirilmesi yönünde açtığı davaları kazanması AK Parti Hükümeti'nin Aydın'daki temsilcilerini ve Vali Ayyıldız'ı çok kızdırmıştı. 

Yaşanan son durum nedeniyle, Aydın Valiliği'nin nasıl bir karşılık vereceği ise merak konusu. AK Parti Hükümeti'nin Valisi ve AK Parti Aydın İl Başkanı gibi görev yapmakla suçlanan Ayyıldız'ın Aydın'ın mülkleri konusunda olduğu gibi bu olayı da kan davasına çevireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Başkan Çerçioğlu'na karşı düşmanca tutumu nedeniyle Aydın'da istenmeyen adam ilan edilmek üzere olan Vali Ayyıldız'ın, Devlet adamı saygınlığına da gölge düşürdüğü belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.