"TUZAK EV" MERAKLILARININ İZLENİMİNE AÇILDI

"TUZAK EV" MERAKLILARININ İZLENİMİNE AÇILDI

Tuzak Ev'de kendinizi gerçekçi ve gizem dolu bir hikayeye kaptırıyorsunuz.

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY
Türkiye çapında "Evden Kaçış" adıyla ünlenen zeka ve hızlı düşünmenin sorgulandığı oyun Söke'de de "Tuzak Ev" adı altında yeni macera tutkunlarının yeni oyun adresi oldu.
Söke'de öncülüğünü Melih Erden, Fahri Turan ve Kemal Çınarcık'ın yaptığı oyun evine bir saatlik konukluk için 2-3 kişilik gruplardan 100, 4-5 kişilik gruplardan ise 120 lira ücret alınıyor.
Tuzak Ev oyunu hakkında bilgiler veren Melih Erden, “Evden kaçış oyunları ilk olarak sanal ortamda oynanan bir oyun olarak hayatımıza girdi. Ardından Japonya’da gerçek bir evde oynanmaya başlaması ile tüm dünyayı saran, grup halinde oynanan gerçek zamanlı bir oyun haline geldi.
İlk kez 2007 yılında Japonya’da genç bir girişimci olan Takao Kato tarafından tasarlanmış ve bugüne kadar Japonya, Çin, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Avusturalya, Kanada, İtalya gibi dünyanın bir çok ülkesinde 20 milyondan fazla kişi tarafından oynanmış ve hızla tüm dünyaya yayılmaya da devam etmektedir” dedi.
Erden sözlerine şöyle devam etti, “Söke’de evden kaçış oyunlarının öncüsü olan Tuzak Ev bölge halkına daha önce yaşamadıkları yepyeni bir eğlence fırsatı sunuyor. Tuzak Ev’i üç arkadaş kurduk ve tüm oyunu birlikte kurguladık. 1980 lerde bir profesörün evinde geçen bir senaryosu var. Dekor bu dönemin tarzında yapılmış ve içeriye girdiğinizde kendinizi gerçekçi ve gizem dolu bir hikayeye kaptırıyorsunuz.
Nasıl oynanıyor?
Tek yapmanız gereken, 60 dakika içinde evde bulduğunuz şifreleri, objeleri, bulmacaları ve ipuçlarını takip ederek evden dışarı çıkmak. En az 2 en fazla 5 kişiden oluşan ekibinizi kurup, internet sitesinden ya da telefon ile randevunuzu oluşturuyorsunuz. (www.tuzakev.com   0539 726 6757)
Randevu saatinde Tuzak Ev’e gidiyorsunuz. Kapıda size oyun kuralları hakkında kısaca bilgi veriliyor. Evin kapısından içeri girdiğiniz anda oyun başlıyor. Bu dakikadan itibaren evdeki ipuçlarını takip ederek şifreleri bulmaya, kapalı kapıları kilitleri açmaya, bulmacaları çözmeye çalışıyorsunuz. Birbirini takip eden bu oyunların sonunda evin anahtarını bularak evden çıkmaya çalışıyorsunuz.
Ve tabi ki… Daha önce tecrübe etmediğiniz oldukça eğlenceli bir saat geçiriyorsunuz. Oyun bir saat sürse de en az 2-3 saat de arkadaşlarınızla oyunun kritiğini yapıyorsunuz. Keyfi devam ediyor…
Kimler katılabilir?
Gerçek evden kaçış oyunları eğlence amaçlı olarak arkadaş grupları ve aileler tarafından tercih edildiği gibi kurumsal boyutta, çalışanlarının dikkat, problem çözme, yaratıcı düşünme, stres yönetimi, liderlik ve takım olma becerilerini pratikte gözlemlemek ya da takım içi iletişimi arttırmak isteyen şirketler ve kuruluşlar bu etkinliği kullanmaktadır. Ayrıca doğum günü, evlenme teklifi gibi özel anlarınızda sevdiklerinize sürpriz yapmak için de harika bir seçenek. Gizli alanlara veya oyun çıkışına yerleştireceğiniz sürprizlerle hiç beklenmedik, farklı bir kutlama yapabilirsiniz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum