ÜMMET AKIN’A YİNE YARGI YOLU GÖRÜNDÜ

ÜMMET AKIN’A YİNE YARGI YOLU GÖRÜNDÜ

Germencik’te Ümmet Akın’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde usulsüzlüklere her gün bir yenisi daha ekleniyor.

Germencik’te Ümmet Akın’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde usulsüzlüklere her gün bir yenisi daha ekleniyor. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler Germencik Eski Belediye Başkanı Ümmet Akın’a yönelik yaptığı inceleme neticesinde yeni bir usulsüzlüğü daha tespit ederek konuyu yargıya sevk etti. Hazırlanan raporda Akın döneminde bazı unvan ve görevlere usulsüz bir şekilde atama yapıldığının tespit edildiği ifade edilerek şunlara yer verildi:
“ Germencik Belediye Başkanlığı’nın 29.09.2012 – 08.11.2017 tarihleri arasında iş ve işlemlerin Mahalli İdareler Kontrolörü tarafından denetlendiği, denetim sonucunda mevzuat hükümlerine aykırı olarak müdür kadrolarına atama yapıldığının tespit edildiği, 2017 yılından sonra da söz konusu personellerin Zabıta Müdür kadrosuna atandıkları, Germencik Belediye Başkanlığı tarafından mevzuata aykırı olarak yapılan atamalar 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 71’inci maddesine göre kamu zararına sebebiyet verdiği tespit edilmiştir. Yapılan atamalarda belediye başkanının sorumlu olduğu anlaşılarak Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun ilgili maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir.”

USULSÜZ ATAMA GERÇEKLEŞTİREN ESKİ BAŞKAN ÜMMET AKIN’A YARGI YOLU GÖRÜNDÜ
Daha önce İçişleri eski bakanı Süleyman Soylu imzasıyla soruşturma izni verilen, hakkında birçok rapor hazırlanan Akın’ın dosyalarına bir de usulsüz atama dosyası eklendi. Bir vatandaşın ticari işletmesini mevzuata aykırı ve keyfi olarak yıktırması sebebiyle kamu zararına yol açtığı ve geçtiğimiz günlerde de Kent Meydanı yapım ihalesinde kamu zararına sebebiyet vermekten mahkemesi olan ancak mazeret bildirerek duruşmaya katılmayan Ümmet Akın’ın atamalarda da usulsüzlük yaptığı müfettiş raporuyla tespit edilerek konu yargıya sevk edildi.
ÜMMET AKIN’IN BAŞINI AĞRITACAK BİR ÇOK DOSYA OLDUĞU ÖĞRENİLDİ
Önceki dönem Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın hakkında incelenmeyi bekleyen çok sayıda dosya olduğu da gelen haberler arasında. Çoğunluğu İçişleri Eski Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla başlatılan soruşturma izinleriyle yakın takibe alınan Akın’a ait görevi kötüye kullandığına dair ve usulsüz ve mevzuata aykırı iş ve işlemlerin yer aldığı çok sayıda dosyanın ön incelemelerinin sürdüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.