VALİLİK'TEN İLGİNÇ BİLGİLER SIZIYOR

VALİLİK'TEN İLGİNÇ BİLGİLER SIZIYOR

Başkan Çerçioğlu muhalifi Vali, Aydın BŞB'de nereye elini attıysa boş çıktı

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ eski Genel Müdür Vekili Cemalettin Küçükerol’un görevden alınma şeklini hazmedemediği ve intikam hırsıyla hareket ettiği konuşuluyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu muhalifliğiyle bilinen Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile geçtiğimiz günlerde makamında görüştüğü iddia edilen Küçükerol’un Aydın BŞB’den ihale kazanan bazı firma isimleri verdiği ve “Bu firmaların sahipleriyle konuşun, mutlaka Başkan Çerçioğlu’nun ayağını kaydıracak bir şeyler bulursunuz” dediği sanılıyor.

Küçükerol’un yönlendirmeleriyle ve Valilik talimatıyla E-Kent firması (Çalık Grubu) Aydın Kaçakçılık ve Organize İşler  Müdürlüğü (KOM)ne çağırıldığı öğrenildi. Firma yetkilisine sorulan sorular üzerine ihalenin kanuna ve yönetmeliklere uygun yapıldığı, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin her şeyi gayet uygun olduğu anlaşıldı.

Sorgulamadan bir sonuç çıkmaması üzerine de Aydın Valisi Ayyıldız’ın sinirlendiği ve Valilik koridorlarında  yüksek sesli konuştuğu belirtiliyor. Vali Ayyıldız’ın, “Anladık, Başkan Çerçioğlu ile ilgili hiçbir şey bulamadınız. Her şey düzgün ve yasal ama benim Başkanı görevden almam lazım yoksa beni merkeze çekecekler.” şeklinde bürokratlarına tepki gösterdiği konuşuluyor.

Valilik koridorlarında Vali Ayyıldız’ın sinirli hali ve Başkan Çerçioğlu karşıtı söylemleri dilden dile konuşuluyor. Başkan Çerçioğlu’nu görevden almak için daha önce de çeşitli girişimleri bulunan Vali Ayyıldız ne pahasına olursa olsun emeline ulaşmak için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda.

Vali Ayyıldız'ın Devlet imkanlarını halk yararına kullanmak yerine Başkan Çerçioğlu düşmanlığıyla hareket etmesi ve açık aramaya çalışması Aydın halkından da tepki görüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.