VERDİKLERİ EMEĞİN KARŞILIĞINI ALAMIYORLAR

VERDİKLERİ EMEĞİN KARŞILIĞINI ALAMIYORLAR

CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ METİN LÜTFİ BAYDAR; 14 MART TIP BAYRAMI NEDENİYLE YAZILI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

GerçekGazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar; "Tüm insanlar için aynı değere sahip olan ve olmadığı takdirde insanların tüm yaşamsal fonksiyonlarını durduran kavram sağlıktır. Sağlık her insan için önem bakımından ilk sırada yer almaktadır. İnsanların sağlıklı olması için de şüphesiz ki başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının omuzlarına ağır bir sorumluluk yüklenmektedir.
Sağlık çalışanlarımız çalışma şartlarına, gördükleri baskıya, şiddete rağmen görevlerini yerine getirmek için canla başla uğraşmaktadır.
OECD raporlarına göre Avrupalı meslektaşları arasında en düşük maaşı alan sağlık çalışanlarımız, sisteme kazandırdıkları para üzerinden hesaplanan performans tutarlarıyla ancak geçimlerini sağlamaktadırlar. Ayrıca verilen nöbet, performans ve döner sermaye ücretleri sağlık çalışanlarımızın emekliliklerine yansıtılmayıp, çıplak maaşları üzerinden hesaplanması, emekli sağlık çalışanlarımızın yoksulluk sınırı altında yaşamasına neden olmaktadır. Bu sebeple hayatımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımızın özlük hakları, hak ettikleri seviyelere çıkarılması zorunludur.
AKP Hükümeti, Sağlık Bakanlığı’na ayırdığı bütçenin büyük bir çoğunluğunu inşaat şirketlerine, yurtdışı ilaç şirketlerine ve araç gereç ithalatçılarına aktarılmaktadır.  Bu durum, AKP Hükümeti için halk sağlığının önemli olmadığını açıkça ortaya koymaktadır.
Polikliniklerde günde yüzlerce hasta bakan; acil servislerde 12 saat kesintisiz çalışan;  7 gün 24 saat icap nöbeti tutan; mesai saatleri belli olmayan; kesintisiz 36 saat nöbet tutan; bir taraftan performans, bir taraftan şiddet tehdidi altında olan; verdiği emeğinin karşılığını alamayan doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın bayramını kutlar, saygılarımı sunarım."
dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.