Womanup ve KOSGEB destekleri Hakkında Destek Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Womanup ve KOSGEB destekleri Hakkında Destek Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

KOSGEB hızlı destek programı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi, Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde yapıldı.

KOSGEB hızlı destek programı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women Up) hakkında bilgilendirme toplantısı, Didim Ticaret Odası, SGK İl Müdürlüğü, KOSGEB Aydın Müdürlüğü ve İŞKUR Söke Hizmet Merkezi iş birliği ile Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde yapıldı. 

Açış konuşmasını yapan TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Didim temsilcisi ve Didim Ticaret Odası Mimar ve Mühendisler Meslek Komitesi Başkanı Nuran Aslan, pandeminin etkisi ile online süreçlere dönüşen sosyal sorumluluk projelerinin Didim Ticaret Odası Kadın Girişimci Kurulu olarak sıklaşacağını belirtti. 

Aslan, Ülke nüfusun yarısını oluşturan kadınların istihdam oranının erkeklerin yarısından daha az olduğunun altını çizdi. “Kadınların sosyal ve ekonomik konumlarını iyileştirmek için sorumluluğu bulunan tüm taraflarca çalışmalar yapılması ve olumsuz göstergelerin işaret ettiği alanlarda iyileştirilmelerin yapılması gerekliliği bir gerçektir” dedi.  

SGK ve KOSGEB ve İŞKUR’un kadınların iş hayatına katılmasını teşvik etmek için önemli fırsatlar sunduğunu ifade ederek, “İl Müdürlerimize bugün burada yapacakları bilgilendirmeler için şimdiden teşekkür ediyor, tüm katılımcıları saygıyla selamlıyorum” dedi.  

KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger üç kurumun desteklerinin anlatıldığı böyle bir toplantının kendileri için ilk ve işverenler için önemli bir hizmet olarak gördüklerini söyledi. Dünya Bankası ve Japon Kamu bankasının katıklısıyla hayata geçirilen Hızlı destek Programına şu ana kadar Aydın’daki uygun başvuru sahiplerinden çok azının başvurusu yaptığını söyledi. Turizm ve tarım kenti olan Didim’in istihdam potansiyeli göz önüne alındığında bu projeden azami düzeyde yararlanmasını istediklerini, ayrılan bu kaynaktan olabilecek en fazla miktarın kente kazandırılması gerektiğini söyledi.  

SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz ise Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında destek verilen 7 il arasında bulunan Aydın’da 400 kadın işletmecinin yararlanma hakkı olduğunu söyledi. Projenin başvurularının bu ay sonunda sona ereceğini belirtti. KOSGEB, SGK ve İŞKUR’un desteklerinden faydalanan işletmelerin bu desteğe de başvurma hakkı olduğunu hatırlattı.  

Konuşmaların ardından KOSGEB ve SGK Uzmanları Destek Projeleri hakkında bilgiler verdi, katılımcıların sorularını cevapladı. 

Toplantıya, SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Esnaf Odası Başkanı Şerif Erul, Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, Şoförler Odası Başkanı Savaş Cengiz, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, İŞKUR Söke Hizmet Merkezi Müdürü Gündüz Fırat, Didim Vergi Dairesi Müdürü Ali Cini, Didim Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Adem Yıldırım, Belediye ve Ticaret Odası Meclis Üyeleri ile işverenler katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.