YENİ BİR DOLANDIRICILIK VE VURGUN HİKAYESİ Mİ?

YENİ BİR DOLANDIRICILIK VE VURGUN HİKAYESİ Mİ?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Onursal Başkanlığını AK Parti Aydın Milletvekili Yavuz’un üstlendiği Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu’nu (TAHAP) sert sözlerle eleştirdi.

Açıklamasında, aynı zamanda AKP Sultanhisar önceki dönem İlçe Başkanı Mustafa Sarıoğlu’nun genel başkanlığını yürüttüğü TAHAP’ın Giresun ve Türkiye’deki arıcıları ucuz şeker taahhüdüyle mağdur ettiğini savunan CHP’li Özel, “TAHAP paraları toplamış, arıcıların şekerini vermiyor, Giresunlu arıcılar dün isyandaydı” dedi.

Daha önce de bir gurup Arıcı tarafından TBMM 'deki makamında ziyaret edilen AKP'li Vekil Metin Yavuz, Arıcılar tarafından 'Arıcıların Vekili' ilan edilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bizzat meclisteki grup toplantısında "Tarımsal Hayvancılık ve Arıcılık Platformu adı altında bir paralel yapı kuruyorlar" sözleriyle eleştirdiği ve CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in de TAHAP’a kovan başına 36 kilo şeker verilirken, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği’ne kovan başına 1 kilo şeker verilmesini öne sürerek hedef aldığı TAHAP ile ilgili bir tepki de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen’in de TAHAP’ın ucuz şeker temin etme vaadiyle para topladığı arıcılara taahhüt ettiği şekerleri dağıtmadığı iddiasını yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdığı sorunla ilgili konuşan CHP’li Özel, “AKP'nin sözcüsünden, grup başkanvekillerinden bu konuya bir açıklık getirmelerini, bu paralar ne zaman ödenecek, bu şekerler ne zaman verilecek bunu bir kez daha altını çizerek talep ediyoruz” dedi.

ŞU ANDA DURUM ŞU, ŞEKER NEREDE, YOK, PARA NEREDE YOK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Giresun'da arıcıların AK Parti'yi şikayet ettiklerini söyleyen CHP’li Özel, Onursal Başkanlığını AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un üstlendiği TAHAP ile ilgili şok suçlamalarda bulundu. "Türkiye'nin dört bir yanında sene başından itibaren para toplamışlar" diyen Özel, ne paranın ne de şekerin arıcılara verilmediğini öne sürdü. Giresun'da arıcıların kendilerine TAHAP’ı şikayet ettiklerini aktaran Özel, “Arıcılar geldiler, 'AK Parti eliyle dolandırıldık' dediler. Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Platformu diye bir platform var. Arıcılara, ucuz şeker taahhüttü ile Türkiye'nin dört bir yanında sene başından itibaren para toplamışlar. 81 ilde yapmışlar. Genel başkanları Mustafa Sarıoğlu, onursal genel başkanları AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz. Diyorlar ki şeker fiyatları çok arttı, siz bize paraları verin, biz Cumhurbaşkanımızın yardımı ile gerekli görüşmeleri yaparak, ki yapıyorlar da sonra, size ucuz şeker alacağız, arıcıların ihtiyaç duyduğu şeker bu enflasyondan etkilenmeyecek. Arıcılar bu krizden çıkışın yolunu Metin Yavuz'a güvenerek AKP'nin bir milletvekilinin işin içinde olduğunu görerek işin içine giriyorlar. Şu anda durum şu, şeker nerede, yok, para nerede yok. Paramı ver, para yok; şekerimi ver, şeker yok. Arıcılar, pahalı şeker almamak için yatırdıkları paralarından da oldular ve şimdi arılarına şeker alamıyorlar” şeklinde konuştu.

“YAVUZ BENİM BU KONULARLA İLGİM YOK DEMEYE BAŞLAMIŞ”

Açıklamasında AK Parti Aydın Milletvekili Yavuz’u hedef alan Özel, “AK Parti Milletvekili Metin Yavuz, 'Benim bu konularla hiç ilgim yok' demeye başlamış. Ama, sosyal medya hesabı öyle söylemiyor. Yavuz, sosyal medya hesabından TAHAP Genel Başkanı ile birlikte bu amaçla Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısını ziyaret etmiş. Yine Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu ile çalışmaları baş başa değerlendirmiş. İkisinin fotoğrafı var. Birlikte Türkiye Tarım, Hayvancılık Federasyonu istişare toplantısına katılmışlar. Yanlarında (AKP) İzmir Milletvekili Cemal Bekle de varmış… ve şaşılmayacağı gibi güven vermek isteyen dolandırıcıların verdiği gibi Süleyman Soylu'ya gidip destek istemişler. Suç işleri bakanımız da bu karenin içinde var” dedi.

“BU PARALAR NE ZAMAN ÖDENECEK?”

TAHAP ile ilgili olarak kendilerinden 40’ın üzerindeki ilden şikayet geldiğini söyleyen Özel, “Şimdi Metin Yavuz diyor ki benim bu işlerle ilgim yok. TAHAP paraları toplamış, arıcıların şekerini vermiyor, Giresunlu arıcılar dün isyandaydı. Bize 40'ın üstünde ilden geldi. 81 ilde bunlar para toplamışlar ve ödememişler. AKP'nin sözcüsünden, grup başkanvekillerinden, bu konuya bir açıklık getirmelerini ve bu paralar ne zaman ödenecek, bu şekerler ne zaman verilecek bunu bir kez daha altını çizerek talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Nisan ayında, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da Rize'de çay üreticilerine gübre diye ‘mermer tozu’ satan TAHAP hakkında soruşturma açılması için yetkilileri göreve çağırmış, artan tepkiler üzerine üreticilere yeniden gübre dağıtımı yapılmasıyla sorun aşılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.